Soňa Vanovčanová Kultúra

Zaslúžený oddych je za dverami: Víkendové podujatia v Žiline ako na dlani

Pracovný týždeň je na svojom sklonku a blížia sa dni oddychu. Kde všade ich môžete stráviť?

Ilustračný obrázok k článku Zaslúžený oddych je za dverami: Víkendové podujatia v Žiline ako na dlani
Zdroj: TASR

Stretnutie drotárskych majstrov

Piatok a Sobota, 21. a 22. septembra, areál Budatínskeho hradu

Ústrednou témou tvorivej dielne aktuálneho ročníka budú architektonické pamiatky Slovenska. Workshop je súčasťou projektu Drôtené mini Slovensko. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Súčasťou podujatia je putovná výstava Drotárov rok prezentujúca diela vybraných ôsmich českých umeleckých remeselníkov, absolventov českej drotárskej školy.

Žilinské blatíčko 2018

Sobota, 22. septembra, o 10.00 hod., Lesopark Chrasť

Koniec septembra už každý netrpezlivo očakáva, aby si maximálne užil svoj beh po krk v blate. Prekážkový beh Vás na 8 kilometroch preverí, budete sa cítiť ako hrdinovia a ženy sa vcítia do role herečky Demi Moore, keď hrala G.I. Jane. Organizátorom preteku je Preles, O.Z., a tak ako každý rok, aj tento sa zablatíte v Lesoparku Chrasť. Kategórie: Individuálne preteky – súťažný beh jednotlivcov (muži aj ženy). Výzva dvojíc – nesúťažný beh dvojíc (muž – muž, žena – žena, zmiešaná dvojica). Súťaž tímov – pretekári, ktorí bežia individuálne preteky sa môžu spájať do 4-členných tímov. Detský beh – pre deti vo veku od 0 do 14 rokov bezplatná registrácia priamo v mieste konania pretekov, štart o 10:30.

Len tak…

Sobota, 22. septembra, o 16.00 hod., Veľká sála Mestského divadla

FS Rozsutec & Balkansambel

V minulom roku folklórny súbor Rozsutec úspešne odštartoval svoj nový program pod názvom LEN TAK. Z dôvodu veľkého ohlasu u divákov sa súbor rozhodol opäť spojiť svoj tanec s kvalitnou hudbou v podaní zoskupenia slobodomyseľných muzikantov z Balkansamblu.

Veľká jesenná Cyklojazda

Sobota, 22. septembra, o 17:00 hod., Námestie A. Hlinku

Deň bez áut – sviatok cyklistov, ktorí si užívajú mesto, cestu do práce či za zábavou o niečo dlhšie než tí, ktorí sedia uzavretí v kabínach automobilov, čakajú v zápchach a neprepletajú sa medzi stojacími, lež sami stoja. Pridaj sa k tisíckam cyklistov, ktorí po celom svete oslavujú 22. september ako Svetový deň bez áut. Cyklojazda je jazdou za viac cyklotrás, ústretový prístup k cyklistom a propagáciu cyklistiky ako rýchlej, ekologickej a zdravej dopravnej alternatívy. Je to užitočné a jednoduché, príjemné a priateľské stretnutie, naviac aj zdravá, lacná a častokrát rýchlejšia doprava v súčasnom – aj našom – automeste.

Red Bull Get On Top 2018

Sobota a Nedeľa, 22. a 23. septembra, Porúbka

Tento víkend sa v okolí Žiliny treba pripraviť na adrenalín, ktorý sa bude šíriť vzduchom spolu s vôňou benzínu. Extrémne preteky Red Bull Get on Top prinesú duely na vynovenej trati, ktorá potrápi jazdcov a poteší divákov. Pretekári vyrazia z dvoch protiľahlých štartov, zdolávať budú endurocrossový úvod s prekážkami, po ktorom ich čaká stúpanie do strmého kopca. Na ňom však tiež treba počítať so skalami a drevom. Bude to náročné. Ale na to sa predsa všetci tešia!

Kollárovci – Neúprosný čas

Nedeľa, 23. septembra, o 15.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Srdečne Vás pozývame na jedinečný koncert kapely KOLLÁROVCI Veľká scéna Domu odborov Začiatok : 15,00 hod. Vstupné : 16 € Predpredaj : recepcia Domu odborov Viac info : 041/72 320 64 … dozvedieť sa viac

Strhujúca hudobná show Filipa Jančíka

Nedeľa, 23. septembra, o 17.00 a 20.00 hod., Veľká sála Mestského divadla

Netradičný postup zvolil 25-ročný rodák zo Slovenska Filip Jančík. Mimoriadne talentovaný husľový virtuóz najprv vyzbieral ódy na svoje umenie po celom svete a až teraz sa vracia na rodnú hrudu, aby sériou piatich koncertov ukázal Slovákom, že populárna a orchestrálna hudba dokážu nájsť spoločný prienik. Pripravte sa na energické vystúpenia plné svetiel a známych melódií.

Hoci si Filip Jančík prešiel už nejakú tú zahraničnú krajinu, Slovensku sľubuje unikátny a neopakovateľný zážitok. V piatich slovenských mestách, konkrétne v Trenčíne, Košiciach, Žiline, Kežmarku a Trnave, mieni priniesť okrem populárnych hitov a najznámejších hollywoodskych skladieb aj osemčlennú medzinárodnú kapelu vyskladanú z najlepších hudobníkov. V ansámbli tak nebude okrem huslí chýbať klavír, violončelo, gitara, bicie, perkusie, no pridá sa i fujara a cimbal.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM