Barbara Dallosová Krimi Správy

Zásah vrtuľníka vo Višňovom: Muž pracoval v stodole, stalo sa nešťastie

Muž si chcel podľa polície vo svojej stodole umiestniť navijak na trám dreva vo výške niekoľkých metrov. Na miesto mierili leteckí záchranári.

Ilustračný obrázok k článku Zásah vrtuľníka vo Višňovom: Muž pracoval v stodole, stalo sa nešťastie
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti i záchranári spolupracovali na zásahu pri záchrane zraneného muža v obci Višňové pri Žiline. O prípade informuje krajská polícia na svojom oficiálnom facebooku.

,,Na mieste bola hliadka polície bola ako prvá pričom vykonávala upokojenie osoby a kontrolovanie stavu. Bolo zistené, že menovaný si vo svojej stodole chcel umiestniť navijak na trám dreva vo výške cca 4 metrov, kde zle dostupil následkom čoho spadol na chrbát – zranenie osoby je bez cudzieho zavinenia," opisuje prípad polícia.

Hliadka vykonala asistenciu pri navigovaní leteckej záchrannej služby pri pristávaní v teréne a ihneď informovala službu konajúceho lekára a taktiež aj členov posádky o zdravotnom stave osoby.

,,Po vykonaní bezprostrednej prvej pomoci zo strany leteckej záchrannej služby hliadka vykonala asistenciu pri nosení zranenej osoby, ktorá bola umiestnená na zdravotnom lehátku, ktoré slúži na fixáciu osoby a jej prenos. Po naložení do vrtuľníku leteckej záchrannej služby hliadka zotrvala na mieste aby zabezpečila voľný vzlet vrtuľníku, a následne informovala rodinu o tom kde bude ich rodinný príslušník hospitalizovaný," dodáva k prípadu z nedele (9.6.) polícia.

Dňa 9.6.2019 v čase okolo 16.05 hod. bola hliadka polície vyslaná na preverenie udalosti – pád osoby a vykonanie asistencie leteckej záchrannej služby do obce Višňové.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM