Správy

Zanedbané športoviská na sídlisku Solinky: Mesto sľubuje nápravu

Športoviská v areáli materskej a základnej školy potrebujú rekonštrukciu ako soľ. Mesto ju avizuje a ozrejmuje, čo všetko sa na plochách zmení.

Ilustračný obrázok k článku Zanedbané športoviská na sídlisku Solinky: Mesto sľubuje nápravu
Zdroj: Mesto Žilina

Športové ihriská pri Základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Gaštanová na žilinskom sídlisku Solinky zrevitalizujú za viac ako 289 000 eur. Polovicu z nákladov vo výške 144 942 eur získalo mesto vďaka Fondu na podporu športu, zvyšnú časť bude financovať z vlastných zdrojov. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Doplnil, že počas projektu sa zrekonštruuje atletická dráha, skok do diaľky, zrevitalizuje sa volejbalové a viacúčelové ihrisko, pribudnú nové povrchy, spevnené plochy či ochranné siete okolo ihrísk. „Stavenisko odovzdali zhotoviteľovi začiatkom tohto mesiaca, práce by mali trvať štyri mesiace. Športovisko sa nachádza v areáli školy, jeho využitie bude teda pre povinné hodiny telesnej a športovej výchovy, športové krúžky i športové kluby. Otvorené a dostupné bude celoročne nekomerčne aj pre verejnosť,“ uviedol Miškovčík.

„Predpokladáme, že vzhľadom na súčasný nevhodný a zanedbaný stav športovísk dôjde po ich rekonštrukcii k výraznému nárastu používateľov. Okrem telesnej výchovy v rámci školy budú športoviská využívané aj v popoludňajších hodinách pre potreby školských klubov detí a MŠ,“ podotkol primátor Žiliny Peter Fiabáne s tým, že v súčasnosti na ZŠ s MŠ Gaštanová pôsobí 14 športových krúžkov.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM