Zuzana Gadušová Samospráva

Zakryté trhovisko a aj parkoviská: V meste má vyrásť veľký polyfunkčný dom

Na tlačovej konferencií prezradil primátor Žiliny Igor Choma, že mesto plánuje do budúcnosti veľkú výstavbu polyfunkčného domu. Mal by mať až sedem poschodí. A ľudia by mali v ňom nájsť aj trhovisko.

Ilustračný obrázok k článku Zakryté trhovisko a aj parkoviská: V meste má vyrásť veľký polyfunkčný dom
Zdroj: Dnes24.sk

V Žiline sa do budúcnosti plánuje vybudovať mestské trhovisko, ktoré bude súčasťou polyfunkčného domu. „Malo by stáť na pozemkoch, ktoré sme získali zámenou pozemkov za pozemky na športovom štadióne pod ihriskom. Pod futbalovým štadiónom. My sme za to získali veľmi slušný pozemok na Dlabačovej ulici, ktorý je v súčasnosti úplne prázdny. Je zasypaný štrkom a teraz ho mesto prenajíma, aby bol z tohto aspoň nejaký zisk. Plánujeme do budúcnosti využiť toto miesto na vybudovanie polyfunkčného domu, kde na prízemí, by sme chceli mať trhovisko,“ povedal Igor Choma.

Igor Choma načrtol, že chce, aby ďalšie trhovisko, ktoré by malo vzniknúť v Žiline, bolo zakryté. Opísal aj čo všetko by malo v tomto polyfunkčnom dome byť. „Normálne organizované kultúrne stredisko, otvorený priestor, ale z vrchu zakrytý. Na 2–3 poschodí by mali byť parkoviská zase v majetku mesta. Ďalšie tri alebo štyri podlažia by sa mohli využívať pre administratívu, prípadne na byty. Takúto funkciu územný plán pripúšťa na tomto pozemku. Takže do budúcnosti sa chceme orientovať týmto smerom,“ vysvetlil Igor Choma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM