Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Základná škola na Karpatskej: Okrem rekonštrukcie aj jedna novinka

Počas letných prázdnin je na ZŠ Karpatská rušno. Prebiehajúca rekonštrukcia má podľa Mesta Žilina uľahčiť výučbu a podporiť pohyb.

Ilustračný obrázok k článku Základná škola na Karpatskej: Okrem rekonštrukcie aj jedna novinka
Zdroj: Mesto Žilina

Počas letných prázdnin sa na západnej časti budovy Základnej školy Karpatská realizuje výmena okien za plastové. Jedná sa o poslednú časť školy, kde zatiaľ okná neboli vymenené. Podľa informácií z radnice sa celková suma za rekonštrukciu okien vyšplhala na 41 548 eur.

Škola podľa hovorcu mesta zabezpečila tiež výmenu rozvodov a prípojky na internet v celkovej sume 58 296 eur. Výmena zaručí rýchlejší internet bez vypadávania signálu v rámci celej školy. Tým sa má zjednodušiť práca pedagógov a výučba žiakov. Výmenu okien, rozvodov a prípojky na internet škola hradí z vlastných zdrojov.

V piatok 18. augusta 2017 bola odovzdaná plocha (stavenisko) pre výstavbu multifunkčného ihriska na podporu pohybu a zručnosti detí. Za celkovú investíciu s pozemnými prácami škola zaplatí 83 892,70 eur, pričom suma je hradená zo zdrojov mesta Žilina. Časť prostriedkov je v rámci výstavby ihriska určená na vybudovanie chráničky vysokotlakového plynovodu, ktorá je nevyhnutná v rámci realizácie stavby.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM