Jakub Forgács Krimi

Začala veľká policajná akcia: Kontroly až do nedele, na čo si treba dať prioritne pozor?

Ak sa chystáte na cesty, buďte obzvlášť ostražití! Policajti rozbehli veľkú akciu, ktorá sa zameriava nielen na vodičov, ale dokonca aj na chodcov či cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Začala veľká policajná akcia: Kontroly až do nedele, na čo si treba dať prioritne pozor?
Zdroj: TASR

V celej Európe i na slovenských cestách je tento týždeň dopravno-bezpečnostná akcia, ktorú organizuje medzinárodná stavovská organizácia Tispol, združujúca služby dopravnej polície európskych krajín. „Tak ako ostatné európske štáty Tispol, aj slovenská dopravná polícia sa od dnes až do nedele zameria najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok. Pozornosti policajtov neujde ani porušovanie iných dopravných predpisov, nevynímajúc dodržiavanie povinností motocyklistov, chodcov a cyklistov,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

„Po prekračovaní povolených rýchlostí či porušovaní povinností vodiča je práve alkohol najčastejším problémom, ktorý je potrebné v premávke nielen eliminovať, ale úplne vylúčiť. Za prvé štyri mesiace tohto roka zavinili vodiči pod vplyvom alkoholu 411 dopravných nehôd. Celkovo došlo k 3913 nehodám, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku o 46 nehôd menej a zomrelo o 15 osôb menej,“ pokračovala Baloghová.

„Polícia opätovne vyzýva všetkých účastníkov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky,“ doplnila Baloghová so slovami, že nie len kvôli prebiehajúcim akciám, ale v záujme ochrany života a zdravia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM