Soňa Vanovčanová Rôzne Správy Video

Výstraha pred mrazom v okrese Žilina: Pozrite, ako až klesne teplota!

Počasie sa rozhodlo ukázať pravú zimnú tvár. Meteorológovia varujú pred nízkymi teplotami.

Ilustračný obrázok k článku Výstraha pred mrazom v okrese Žilina: Pozrite, ako až klesne teplota!
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v okrese Žilina výstrahu 1. stupňa pred nízkymi teplotami, ktorá bude trvať od 7. januára 22.00 hod. do 8. januára 04.00 hod.

Ako uviedli meteorológovia na webových stránkach SHMÚ, v okrese Žilina sa PRI ZMENŠENEJ OBLAČNOSTI MIESTAMI očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –17 °C.

„Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ dodávajú pracovníci SHMÚ.

SHMÚ tiež varuje pred snežením. 1. stupeň výstrahy bude platíť od 8.1.2019 06:00 do 9.1.2019 06:00, kedy sa podľa meteorológov v okrese Žilina očakáva výskyt sneženia, pri ktorom MIESTAMI spadne 20 – 22 cm nového snehu. „Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ varujú meteorológovia.

Snehové jazyky a záveje sa môžu podľa SHMÚ v okrese Žilina tvoriť od 8.1.2019 06:00 do 9.1.2019 14:00. Meteorológovia preto vydali výstrahu 1. stupňa. „V okrese Žilina sa MIESTAMI očakáva tvorba snehových jazykov, OJEDINELE aj závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ uvádza SHMÚ.

Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže podľa meteorológov spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM