Krimi

Vrtuľník zo Žiliny musel vyraziť do akcie: Chlapec (10) po pošmyknutí padal 200 metrov!

Záchranári pomáhali len 10-ročnému chlapcovi, ktorý spadol dolu žľabom. Dieťa padalo asi 200 metrov. Podľa záchranárov utrpelo vážne poranenia a bolo prevezené do žilinskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Vrtuľník zo Žiliny musel vyraziť do akcie: Chlapec (10) po pošmyknutí padal 200 metrov!
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Vo štvrtok popoludní prijala Horská záchranná služba žiadosť o pomoc z Malej Fatry. Pri schádzaní z Veľkého Rozsutca smerom do sedla Medziholie sa v exponovanom teréne pošmykol 10-ročný chlapec a spadol dolu žľabom až na suť. Informovala o tom Horská záchranná služba na svojej internetovej stránke.

Chlapec padal približne dvesto metrov. Na miesto nehody pozemne odišli záchranári Horskej záchrannej služby z oblastného strediska Malá Fatra a o súčinnosť bola požiadaná aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo Žiliny, ktorá pri zranenom vysadila lekára. Záchranári Horskej záchrannej služby po dohode s pilotom vrtuľníka zabezpečili pristávaciu plochu v sedle Medziholie.

Po ošetrení lekárom Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby chlapca transportovali do sedla Medziholie, kde bol naložený na palubu vrtuľníka a s vážnymi poraneniami transportovaný do Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM