Jozef Legéň Krimi

Vodič (25) havaroval dvakrát za sebou: V dychu mal viac ako 2 promile alkoholu

Alkohol za volant jednoznačne nepatrí. Jasne sa to preukázalo v pondelok v Kysuckom Novom Meste. Mladý podgurážený vodič havaroval na svojom aute dvakrát behom chvíle. Nafúkal vyše dvoch promile a hrozí mu trest v prípade dokázania viny 2 roky.

Ilustračný obrázok k článku Vodič (25) havaroval dvakrát za sebou: V  dychu  mal viac ako 2 promile alkoholu
Zdroj: Policajný zbor SR

V pondelok 17. júna v ranných hodinách spôsobil v Kysuckom Novom Meste, v časti zv. Škorčie dopravnú nehodu 25-ročný vodič. „Mladý vodič na vozidle Škoda Octávia s označením TAXI jazdil v smere od chatovej oblasti do centra mesta, pričom nezvládol prejazd pravotočivou zákrutou, prešiel do protismeru, kde narazil do odstaveného vozidla Škoda Octávia. Vodič po zrážke s autom vycúval a ušiel späť k chatovej osade, kde sa s vozidlom otočil a vrátil smerom do centra mesta,“ informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Podľa hovorkyne mu ani táto jazda nevyšla, počas jazdy sa nevenoval plne vedeniu vozidla a vyšiel na betónový múrik. Z miesta nehody tento krát už neušiel. Privolaní policajti mladému vodičovi namerali 1,00 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 2,08 promile). K zraneniam osôb pri dopravnej nehode nedošlo. Hmotná škoda na vozidlách je odhadnutá na cca 15.000,–€. 25-ročného muža poverený príslušník PZ obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.

havaria_auto
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM