Igor Petrík Krimi

Vlámačka do áut v Žiline zlodejovi nevyšla podľa predstáv: Nepomohol mu ani útek!

Podľa slov polície 37-ročný Rastislav kradol v Žiline a to dokonca za bieleho dňa, no ďaleko však s ozaj pestrým lupom neušiel. Polícia ho už obvinila z prečinu krádeže.

Ilustračný obrázok k článku Vlámačka do áut v Žiline zlodejovi nevyšla podľa predstáv: Nepomohol mu ani útek!
Zdroj: Policajný zbor SR

Poverený príslušník Policajného zboru obvinil Rastislava (37) z prečinu krádeže. „Obvinený muž sa v sobotu 23. mája dopoludnia v Žiline vlámal do dvoch zaparkovaných vozidiel,“ informoval Radko Moravčík, žilinský krajský policajný hovorca.

„Z Fiatu Ducato odcudzil nožík, slnečné okuliare, náramkové hodinky, mobilný telefón, USB káble a toaletnú vodu. Následne prešiel k Renaultu Scénic, na ktorom poškodil sklenenú výplň a potom aj bezpečnostný pás, ktorým bola pripevnená detská sedačka. Bol však vyrušený a dal sa na útek. Za aktívnej pomoci občanov bol zadržaný a predvedený na policajný útvar,“ pokračoval hovorca.

Ako ďalej povedal, uvedeným konaním bola spôsobená predbežná škoda vo výške 280 eur. „Poverený príslušník Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ten bol akceptovaný a obvinený muž je stíhaný väzobne,“ dodal Moravčík.

Obvinenému mužovi, ktorý bol podľa slov hovorcu za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Odparkované autá v Žiline čelili vlámačke
4
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM