Jozef Legéň Správy

Vlakom na jesennú púť do Turzovky: Železnice vypravia mimoriadny spoj

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví mimoriadny osobný vlak zo Žiliny do Turzovky v nedeľu pre účastníkov jesennej púte do Turzovky na Horu Živčáková.

Ilustračný obrázok k článku Vlakom na jesennú púť do Turzovky: Železnice vypravia mimoriadny spoj
Zdroj: Dnes24.sk

Odchod vlaku zo Žiliny o 8.32 h, z Čadce o 9.30 h, príchod do Turzovky zastávky je o 10.11 h. Odchod vlaku späť z Turzovky zastávky je o 14.56 h, príchod do Čadce o 15.28 h, príchod do Žiliny o 16.30 h. V Čadci nie je potrebné prestupovať. Nástup a výstup z vlaku bude len na makovskom nástupisku. Vlak bude v oboch smerov zastavovať na všetkých zastávkach trasy.

V Turzovke budú môcť cestujúci z mimoriadneho vlaku prestúpiť na autobus SAD Žilina (zast. Turzovka, Tesco-KIK, odchod o 10.20 h), smer Korňa, ZŠ, odkiaľ bude zabezpečená kyvadlová autobusová doprava na Horu Živčáková. Pri ceste späť k mimoriadnemu vlaku do Turzovky vhodné autobusové spojene z Korne nie je. Informácie poskytla riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

V mimoriadnom vlaku platia tarifné a prepravné podmienky v zmysle Prepravného poriadku ZSSK rovnako ako pri pravidelnom vlaku. Cestovné lístky si cestujúci zakupujú v pokladniciach na staniciach. Ak pokladnica nie je obsadená, nákup lístka sa realizuje vo vlaku bez prirážky. Cestovný poriadok mimoriadneho vlaku je zverejnený na www.slovakrail.sk

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM