Rôzne

Víkendujete v Žiline? Tu je PREHĽAD akcií, ktoré pomôžu zahnať nudu

Ani tento víkend mesto pod Dubňom nespí, ale ponúka nejednu možnosť, ako vyplniť voľný čas. Domáci aj návštevníci z iných miest si môžu vyraziť na koncerty, na výstavy či do divadla...

Ilustračný obrázok k článku Víkendujete v Žiline? Tu je PREHĽAD akcií, ktoré pomôžu zahnať nudu
Zdroj: Webnoviny.sk

Divadlo:

  • piatok – Zločin a trest, Mestské divadlo Žilina, Veľká sála 19:00 Adaptácia výnimočného románu o prekročení hraníc. S
  • sobota – Babyboom, Mestské divadlo Žilina, Štúdio 19:00 Príbeh inscenácie Babyboom nás zavedie do pôrodnice, kde viacero rôznych párov v rôznom psychickom a citovom rozpoložení čaká počas Vianoc na to isté.
  • Sobota – THeatro Štvorkolka: Dlhý – Široký – Bystrozraký, Stanica 16:00
  • Predstavenie, ktoré vás citlivo a s vtipom vyladí do nového roka. Všetkým dobre známe zázračné vlastnosti Dlhého, Širokého a Bystrozrakého nadobúdajú oveľa obyčajnejšiu podobu, keď sa skryjú do ľudských kvalít troch princových kamarátov. Nejde iba o rozprávku, lebo v rozprávke ide o život.
  • Nedeľa – „Sobota s rozprávkou v NEDEĽU“, Klub Labyrint v Žiline 10:00

Koncerty:

  • piatok – Smerr Pub – AC/DC Czech revival ..live
  • sobota – Smerr Pub – SALSA PARTY
  • piatok – Novoročný koncert 19:00, Dom umenia Fatra, Žilina

    Na novoročnom koncerte budú znieť temperamentné melódie španielskych a latinskoamerických autorov, ako i obľúbené diela viedenského rodáka Johanna Straussa mladšieho. Orchester bude viesť renomovaný dirigent zo Spojených štátov amerických Theodore Kuchar, ktorý je v súčasnosti hlavným dirigentom ŠKO Žilina. Sólistkou večera bude popredná sopranistka Eva Hornyáková, ktorá sa predstaví v tradičnej španielskej piesni – zarzuele, i v niekoľkých áriách zo známych operiet Johanna Straussa ml. Publikum sa môže tešiť popri vášnivej španielskej hudbe, aj na populárne Straussove polky či valčíky, nevynímajúc slávny valčík Na krásnom modrom Dunaji.

Výstavy:

  • Juraj Poliak a Andrej Kalinka – NAPRÍKLADY (Domov Eros Viera), Považská galéria umenia, Žilina 10.01.14 – 21.01.14

Projekt dvojice autorov – výtvarníka a autora viacerých výtvarných návrhov scén pre bábkové divadlá, Juraja Poliaka a hudobného skladateľa, dramaturga a režiséra Andreja Kalinku na pôdu Považskej galérie umenia v Žiline, po prvý raz prináša prepojenie výtvarného a divadelného umenia. Tri témy Domov – Eros – Viera, ktoré symbolicky zastupujú formy, druhy a žánre umenia prepojené v jednom celku. Prepája sa v ňom súčasná hudba (komponovaná A. Kalinkom), s inštaláciou (realizácie výtvarníka Juraja Poliaka) a performancia – krátke herecké etudy (realizované hercami). Intermediálnu charakteristiku projektu navyše podporujú aj interaktívne zložky výstavy.

  • K9 – výstava, Makovického dom v Žiline, 10.01.14 – 30.01.14

Výstava fotografií fotoklubu K 9 z Kyjeva (Ukrajina. Výstava bude otvorená pondelok – piatok od 8.00 – 16.00 h.

  • PAVOL FILO – VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ, Krajská knižnica, Žilina, 10.01.14 – 31.01.14

Výstava fotografií Pavla Fila v priestoroch Krajskej knižnice v Žiline, ktorá bude trvať od 8.1. do 31.1.2014.

  • Richard Köhler – CITIZENS, 10.01.14 – 26.01.14

Oblasť voľnej fotografickej tvorby Richarda Köhlera zahŕňa najmä momentky z vybraných svetových metropol, v ktorých hlavnými aktérmi sú ich obyvatelia, snímky džezových hudobníkov a zábery z vernisáží z nedávno uskutočnených výstav tvorby osobností slovenského a českého výtvarného umenia. Ide o dokumentárnu alebo portrétnu črtu, prítomnú v snahe zachytiť neopakovateľný okamih danej situácie.

Iné:

  • DEDO MRÁZ V JASNEJ 11.1.2014, Happy End Jasná

Čaká vás zázračná zimná záhrada s Dedom Mrázom, živým sobím záprahom, elfské súťaže, možnosť odfotiť sa sobmi, hrané rozprávky s Tatrancom a veselá tanečná muzika.

  • MsHK DOXXbet Žilina – HC Košice, Začiatok zápasu: 17.00 h., Zimný štadión

    Zápas 38. kola hokejovej Tipsport extraligy.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM