Soňa Vanovčanová Kultúra

Víkendové podujatia ako na dlani: Kam sa oplatí vybehnúť v Žiline a okolí?

Mesiac sa dostáva do druhej polovice a tradične v ňom pribúdajú podujatia vonku. Na niekoľko z nich sa môžete tešiť aj počas nadchádzajúceho víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové podujatia ako na dlani: Kam sa oplatí vybehnúť v Žiline a okolí?
Zdroj: TASR

Športové podujatie:

Otvorenie PUMP-trackovej dráhy

Piatok, 15. júna, 14.00 hod., Bikepark Vodné dielo Žilina

Pripravený je bohatý kultúrno-športový program, ktorý vyvrcholí ukážkovými jazdami majstra sveta v mestskom zjazde na bicykli (CityDownhill) Filipa Polca.

Už od 10.00 hod. v ten istý deň, bude na Bikeparku pripravená skupinka inštruktorov, ktorí prípadným záujemcom ukážu a vysvetlia správnu techniku jazdy cez pump-track. Okrem toho si bude môžné bezplatne zapožičať bicykle či kolobežky. Toto všetko bude pre pripravené až do večerných hodín, preto sú pozvané rodiny s deťmi, ale aj mládež, aby si prišli vyskúšať jazdu cez pump-track, prípadne sa o tom dozvedieť viac od skúsených jazdcov.

Pre všetkých bude pripravené drobné občerstvenie.

Piknik:

Piknik v meste

Sobota, 16. júna, 10.00 – 21.00 hod., Budatínsky hrad

Jedlo, ktoré poteší, nápoje, ktoré osviežia, mlsky, ktoré inšpirujú. Relax, oddych, zábava, ale aj vzdelávanie v oblasti zdravého životného štýlu a ekológie. Program pre malých aj veľkých. To je Piknik v meste Žilina na Budatínskom hrade. Piknik v meste bude skvelou príležitosťou ako stráviť sobotu s rodinou a priateľmi na krásnom majestátnom Budatínskom hrade v obklopení toho, čo žilinský región a Slovensko v oblasti gastronómie ponúka. Ambasádorkou podujatia je Andrea Šprochová. Tešiť sa môžete aj na koncert Tomáša Bezdedu s kapelou.

Hudobné podujatie:

Frivaldská heligónka

Sobota, 16. júna, 13.00 hod., Areál Baziliky Narodenia Panny Márie v Rajeckej Lesnej

Milí priaznivci heligónky, srdečne Vás pozývame na 5. ročník Frivaldskej heligónky, ktorý sa uskutoční v sobotu 16. júna 2018 so začiatkom o 13.00 hod. v areáli Baziliky Narodenia Panny Márie v Rajeckej Lesnej. Predstaví sa vám viac ako 50 účinkujúcich.

Párty:

Latino Party s Jose Garcia

Sobota, 16. júna, 22.15 hod., Enjoyclub Mariánske námestie

Leto a s ním aj horúce Latino nám už klopú na *enjoy dvere. V sobotu si užijeme sexi a trendy latino. O Klub plný latina sa postará hviezda Jose Garcia. Sobotná party bude posilnená charizmou, chuťou a temperamentom Latinskej Ameriky.

Stand up show:

Silné Reči v Žiline

Sobota, 16. júna, 19.00 hod., Dom odborov v Žiline

Posledné žilinské vystúpenie Silných Rečí v tejto sezóne bude stáť skutočne za to! V žilinskom Dome Odborov totiž vystúpia v piatok 15. júna komici Juraj ŠOKO Tabaček, Michael Szatmary, Gabo Žifčák a Simona! Príďte sa zabaviť na vyše dvojhodinové vystúpenie a vypočuť si najnovšie príbehy zo života našich komikov.

Divadelné predstavenie:

A je tu zas

Sobota, 16. júna, 19.00 hod. Mestské divadlo Žilina

Satirický pohľad na to, ako by sa asi Hitler správal, keby sa ocitol v Berlíne na začiatku 21. storočia. Takmer sedemdesiat rokov po svojom páde sa Adolf Hitler za záhadných okolností prebúdza v súčasnom Berlíne. Vodca Tretej ríše sa v nových pomeroch rýchlo zorientuje a začína kariéru – tentoraz v televízii a na Facebooku! Drsná satira, ktorá je mimoriadne zábavná, ale aj desivo reálna.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM