Adela Fruckova Kultúra

Víkend sa blíži a ani vy sa nemusíte nudiť: Výber chystaných podujatí, ktoré vám odporúčame zažiť

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Pri rozhodovaní vám môžu pomôcť tipy našej redakcie na zaujímavé podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa blíži a ani vy sa nemusíte nudiť: Výber chystaných podujatí, ktoré vám odporúčame zažiť
Foto: Adela Fruckova

ÍDOMENEUS 18.3. o 18:00, Mestské divadlo Žilina

Nenechajte si ujsť divadelnú premiéru ÍDOMENEUS-u. Jeden z najuvádzanejších súčasných nemeckých dramatikov Roland Schimmelpfennig oživuje vo svojej hre antický mýtus o krétskom kráľovi Ídomeneovi, ktorý sa po desiatich rokoch vojny vracia víťazne domov z vyplienenej Tróje. Máme sa na čo tešiť.

Domino efekt (r. Piotr Rosołowski, Elwira Niewiera) 18.03.16 o 19:00 v Stanica Žilina

Urobte si v piatok priestor pre kultúru a film. Bude sa premietať Domino efekt. V Abcházsku, vojnou odtrhnutej krajiny blízko Krymu, našiel patriotizmus hlbší význam. Územie nachádzajúce sa na pobreží Čierneho mora, nerozoznateľný úlomok štátu zvykol byť únikovou plážou pre šťastných Sovietov, no z palácových hotelov dnes zostali ruiny. Podľa abcházskeho ministra športu Rafaela sa však všetko zlepšuje.

Karpatské Chrbáty v Žiline 19.03. o 21:00, Klub Kolečko

Milovníci slovenského alternatívneho rocku pozor! Do Žiliny prichádzajú KARPATSKÉ CHRBÁTY – rocková alternatívna hudobná skupina pochádzajúca z Vrbového. Typická je svojim na prvý pohľad humorným a recestickým vystupovaním.

Experimentálne hudobné nástroje 2, detské sympózium sobota – nedeľa, 19. – 20. 3. 2016, Stanica Záriečie

Pokračovanie cyklu víkendových stretnutí zapodievajúcich sa experimentovaním so zvukmi a hudbou. Na minulom workshope vyrobené piezo mikrofóny sa tentoraz použijú v teréne na nazvučenie vecí v blízkom okolí a získajú „zvuky ulice.“ Nahrávky budú využité pri skladaní „novej“ hudby.

Spitfire Company (Cz): Rozprávač nedeľa 20. 3. 2016, 19.00 na Stanici Záriečie

Kto ste ešte nezažili fyzické divadlo alebo „work in progress“, vrelo odporúčame. Príbeh o samote, inšpirovaný Rahimiho novelou Kameň trpezlivosti a životnou skúsenosťou tanečnice Cécile da Costa. Výrazné, fyzické, zvukovo a vizuálne pôsobivé sólo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM