Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Veľká zmena v parkovaní pri nemocnici: Sledujte ten rozdiel!

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline sa dlhodobo snažila vyriešiť neúnosnú situáciu s parkovaním vo svojom areáli, a tak parkovanie spoplatnila. V roku 2012 bolo možné využiť tieto služby zdarma len prvých 20 minút po vjazde do areálu. Ako je to teraz?

Ilustračný obrázok k článku Veľká zmena v parkovaní pri nemocnici: Sledujte ten rozdiel!
Zdroj: TASR

V areáli žilinskej fakultnej nemocnice s poliklinikou sa od 1. septembra menia podmienky pre platenie parkovného. Doba využívania parkoviska zdarma sa značne predĺži.

„Pacienti, sprevádzajúce osoby a návštevy pacientov môžu parkovisko využívať zadarmo až štyri hodiny,“ informovala hovorkyňa FNsP v Žiline Viera Jurčiová.

Ako ďalej uvádza: „Pred vstupom na parkovisko je umiestnené označenie, na ktorom sú uvedené všetky podmienky parkovania. Doteraz sa v areáli nemocnice mohlo parkovať zadarmo prvých 20 minút, po uplynutí tohto času sa za každú začatú polhodinu platilo jedno euro. Po uplynutí štyroch hodín bude parkovanie spoplatnené jedným eurom za polhodinu.“

Zároveň žiada všetkých návštevníkov nemocnice, aby boli pri parkovaní ohľaduplní, snažili sa autá využívať na nutné privezenie a odvezenie pacienta, prípadne ak je to možné, aby zvážili iný druh dopravy. Prosíme aj o ohľaduplnosť voči vozidlám RLP a ostatným transportným sanitným vozidlám s pacientmi, aby nedošlo k ohrozeniu ich zdravia a života.

„Z odborného stanoviska Výskumného ústavu dopravného, ktoré si nemocnica dala vypracovať, vyplýva s najväčšou pravdepodobnosťou zvýšenie intenzity dopravy v areáli nemocnice, nakoľko nemocnica je situovaná v centre mesta a všetky zóny parkovania v okolí nemocnice sú spoplatnené,“ dodala Jurčiová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM