Igor Petrík Správy

V Žiline pribudla novinka: V meste otvorili centrum včasnej intervencie

K dvojici miest, v ktorých už fungujú centrá pre rodiny so zdravotne znevýhodnenými deťmi sa dnes zaradila aj Žilina. Slávnostne tu otvorili centrum včasnej intervencie.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline pribudla novinka: V meste otvorili centrum včasnej intervencie
Zdroj: Dnes24.sk

Centrum včasnej intervencie na pomoc rodinám, v ktorých sa narodili zdravotne znevýhodnené deti, dnes otvorili v Žiline na Ulici Republiky. Je v poradí tretie na Slovensku, dve už existujú v Bratislave a v Prešove.

„Skorým poskytnutím pomocnej ruky rodinám odborného tímu, ktoré sa ocitli v takto neľahkej životnej situácii, umožní deťom od najranejšieho veku života sa postupne adaptovať do života,“ povedal Pavol Čorba, hovorca mesta.

Doplnil, že komplexné služby centier včasnej intervencie postupne pomôžu deťom prekonať proces socializácie na životnej ceste človeka.

„Niektoré rodiny to žiaľ nemajú ľahké, ale láska a vnútorná sila rodičov prostredníctvom odborníkov centra pomôže deťom zo zdravotnými ťažkosťami sa ľahšie adaptovať do života. Mesto sa snaží v rámci svojich možností pomôcť každému, kto to potrebuje,“ povedal Patrik Groma, prvý zástupca primátora mesta Žilina.

Foto: mesto Žilina

V Žiline otvorili Centrum včasnej intervencie
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM