Tomáš Batiz Správy

V Žiline opravia detské ihriská na sídliskách: Pozrite si kompletný ZOZNAM

Mesto Žilina začína v pondelok s opravou štyroch detských ihrísk, ktoré muselo zatvoriť pre zlý technický stav a chýbajúce dopadové plochy.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline opravia detské ihriská na sídliskách: Pozrite si kompletný ZOZNAM
Zdroj: TASR

O rekonštrukcii informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová. Doplnila, že ide o dve ihriská na sídlisku Vlčince – na Nanterskej a Nitrianskej ulici, jedno na Limbovej ulici na sídlisku Solinky a jedno na Ulici Juraja Hronca na sídlisku Hájik.

„Ročná revízna kontrola v marci zistila, že ihriská nezodpovedajú platným normám. Našlo sa niekoľko nedostatkov, ktoré by mohli ohroziť zdravie detí. Mesto sa preto rozhodlo ihriská zatvoriť a vypísalo súťaž na dodávateľa rekonštrukčných prác,“ dodala Zigová.

„Herné prvky neboli osadené podľa aktuálne platných noriem, boli zastarané, značne poškodené a na ihriskách chýbali dopadové plochy. Snažili sme sa preto nájsť čo najoptimálnejšie riešenie. Chápeme, že rodičom tieto ihriská od začiatku jarných dní chýbajú, no v prvom rade nám išlo o bezpečnosť detí. Verím, že na ihriská sa už onedlho vráti život a opäť z nich bude počuť detský smiech,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Minulý týždeň podpísalo mesto zmluvu so spoločnosťou, ktorá jednotlivé poškodené a nevyhovujúce prvky opraví a doplní chýbajúce dopadové plochy. Oprava ihrísk by mala trvať do konca júla a nevyhnutná investícia si vyžiada približne 76.000 eur, konkretizovala Zigová.

Mesto Žilina má v správe 155 detských ihrísk, pričom väčšina z nich je pôvodných a obsahuje kovové prvky. „Zvyšok ihrísk má novšie prvky, prípadne kombináciu starých a nových prvkov. Do údržby detských ihrísk investuje samospráva ročne približne 60.000 eur,“ uzavrela hovorkyňa mesta.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM