Webnoviny - Rôzne

V noci hrozí na celom Slovensku poľadovica

V pondelok prúdi do strednej Európy za studeným frontom od severozápadu chladný vzduch. V ňom sa rozširuje od západu až do karpatskej oblasti výbežok vyššieho tlaku vzduchu.

(WEBNOVINY) – Na Slovensku bude pondelok oblačno až zamračené, neskôr polooblačno až oblačno. Ojedinele slabé sneženie, na juhu západného a stredného Slovenska tekuté zrážky.

Najvyššia denná teplota –1 až +4, na juhu západného a stredného Slovenska okolo 6 st. Teplota na horách vo výške 1500 metrov okolo –7 stupňov Celzia. Severozápadný až severný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), na strednom Slovensku slabý vietor.

V noci z pondelka na utorok bude jasno až polojasno, k ránu ojedinele hmlisto. Najnižšia nočná teplota –10 až –15, na juhu a v južnej polovici západného Slovenska –5 až –10 stupňov Celzia. Slabý vietor severných smerov.

Na celom Slovensku dnes v noci hrozí poľadovica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre hrozbu poľadovice výstrahu pre celé Slovensko, ktorá platí dnes od 18:00 do utorka rána 9:00. Dôvodom je nočný pokles teploty pod bod mrazu, čo môže spôsobiť tvorbu poľadovice zo snehu, ktorý sa roztápa počas dňa. Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, môže však spôsobiť škody menšieho rozsahu.

V utorok bude jasno až polojasno. Ráno ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 3 až 8, na severe okolo 1 stupňa Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo –3 st. Slabý premenlivý, postupne prevažne južný vietor.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM