Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

V lesoparku pribudli atrakcie pre najmenších, FOTO

Prvá fáza rekonštrukcie ihriska v Lesoparku Chrasť je ukončená. Uzavreté bolo od augusta minulého roka.

Ilustračný obrázok k článku V lesoparku pribudli atrakcie pre najmenších, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Nadácia žilinský lesopark

Nadácia žilinský lesopark dokončila prvú fázu rekonštrukcie detského ihriska v lesoparku. V rámci nej pribudli do areálu jedinečné prvky, ktoré nikde inde v Žiline nenájdete. Informoval o tom Vladimír Randa, predseda správnej rady Nadácie žilinský lesopark.

Podľa Vladimíra Randu sa jedná o adrenalínovú detskú lanovku, vonkajšie celoročné trampolíny a aj kolotoč pre telesne postihnuté deti. „Okrem toho na detskom ihrisku pribudla drevená herná zostava pre deti do 6 rokov, ktorá tu doteraz chýbala, nové hojdačky, húpacie koníky, či domček na hranie,“ doplnil.

V rámci rekonštrukcie boli demontované zničené hracie prvky, asanované staré betónové konštrukcie a čiastočne obnovené trávnaté plochy.

Nadácia si dala už v roku 2017 iniciatívne spracovať projekt celkovej rekonštrukcie detského ihriska. Ihrisko bolo uzavreté od augusta minulého roka. Kvôli zraneniu dieťaťa ho prišla skontrolovať Slovenská obchodná inšpekcia, ktorá zistila, že k prvkom neexistujú potrebné certifikáty. Radnica sa rozhodla, že preliezky a detský hrad radšej predčasne uzavrie. V tomto čase už bola pripravená projektová dokumentácia k rekonštrukcii ihriska.

Keďže nadácia nedokáže celý projekt zafinancovať z vlastných zdrojov, bude sa na revitalizácii ihriska podieľať aj Mesto Žilina. Mali by pribudnúť ďalšie prvky pre staršie deti, nové lavičky a stoly, picia fontánka, škola v prírode a budú sa rekonštruovať aj chodníky a trávnaté plochy.

„Celková suma rekonštrukcie, ktorú hradí Nadácia žilinský lesopark zo svojich zdrojov je 102 328,76 eur. Drobné nedostatky sa budú v najbližších dňoch ešte odstraňovať. Rád by som sa poďakoval všetkým pracovníkom mestského úradu, ktorí nám pri procese rekonštrukcie obetavo pomáhali. Za posledné tri roky sa nám v žilinskom lesoparku podarilo zrekonštruovať detské ihrisko, vybudovať 4 nové informačné tabule, osadiť 82 nových lavičiek, 18 piknikových stolov, 5 stanovísť na cvičenie a niekoľko desiatok košov. V ďalšom období máme v pláne revitalizácie častí lesoparku pri pozorovateľni na Malom Diele a smerom od Soliniek. Verím, že aj tu sa dokážeme spojiť pre dobrú vec a blaho všetkých Žilinčanov,“ dodal na záver Vladimír Randa, predseda správnej rady nadácie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM