Soňa Vanovčanová Kultúra

V Kunerade úradoval mikulášsky sprievod: Čert mal najviac starostí s dospelými

Mikulášske obchôdzky, stretnutia pri dobrom punči a rozsvecovaní vianočného stromčeka patria u nás skôr k novodobým tradíciám. V niektorých obciach navštevuje deti Mikuláš v sprievode anjelov, niekde nesmie chýbať čert. A to nielen kvôli deťom...

Ilustračný obrázok k článku V Kunerade úradoval mikulášsky sprievod: Čert mal najviac starostí s dospelými
Zdroj: Obecný úrad Kunerad

Predmikulášske počasie v Kunerade očividne prialo. V uplynulých dňoch navštívila postava Mikuláša spoločne so svojím sprievodom aj známu podhorskú obec. Čert si však neprišiel „posvietiť“ len na neposlušné deti, ale aj na dospelých v miestnych pohostinstvách. Mikulášske podujatie, podľa starostky obce Moniky Kaveckej, organizujú každoročne miestni poslanci.

Ako nám napísala starostka, v sobotu (2. decembra) do obce Kunerad zavítal Mikuláš, anjel a čert, aby pozdravili deti v obci. Tieto Mikuláš nielenže pozdravil, ale hlavne všetky poslušné deti odmenil. „Na koči, ktorý ťahal koník prešli celú dedinku Kunerad a o 16.00 hodine pred Obecným úradom spoločne s deťmi a občanmi zasvietili slávnostne vianočný stromček. Potom pokračovala detská diskotéka s Mikulášom, anjelom a čertom v Kultúrnom dome, kde šikovné kuneradské deti recitovali a spievali Mikulášovi, a zato boli aj odmeňované. Rodičia a starí rodičia si zasa pochutili na výbornom punči,“ uviedla Monika Kavecká.

,,Mikuláš, anjel a čert večer navštívili aj miestne pohostinstvá, kde mal najviac práce čertík," prezradila na záver s úsmevom starostka Kuneradu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM