Andrea Mesarčíková Rôzne

V Krajskej knižnici otvorili výstavu Na večnú slávu synom Francúzska

Výstavu Na večnú slávu synom Francúzska venovanú pamiatke francúzskych partizánov, ktorí bojovali počas Slovenského národného povstania (SNP), dnes sprístupnili v priestoroch Krajskej knižnice v Žiline.

Podľa koordinátorky kultúrno-výchovnej činnosti Krajskej knižnice Jany Šedíkovej výstava komplexne dokumentuje boj francúzskych partizánov na Slovensku ako neoddeliteľnú súčasť boja príslušníkov ich národa za oslobodenie Francúzska od nemeckých okupantov. „SNP je súčasne prezentované ako významná a neoddeliteľná súčasť spoločného boja národov sveta a spojencov proti ideológii fašizmu a nacizmu v rokoch 2. svetovej vojny. V minulých rokoch bola výstava predstavená v Lietavskej Lúčke a aj na hrade Strečno – priamo nad miestom najťažších bojov a pamätníkom francúzskych partizánov,“ uviedla Šedíková.
Výstava Na večnú slávu synom Francúzska je v priestoroch Krajskej knižnice v Žiline sprístupnená do 27. augusta 2010. Pripravila ju Krajská knižnica v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Klubom priateľov Francúzska a Slovenska v Žiline.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM