Iveta Hrabovská Samospráva

V domove v Oščadnici sa tešia z novej kuchyne i jedálne

Pôvodné stravovacie priestory už nevyhovovali aktuálnym požiadavkám a vyžadovali si komplexnú modernizáciu. Výsledkom stavebných úprav, ktoré financoval zriaďovateľ domova - Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v celkovej výške viac ako 150- tisíc eur, sú nové podlahy, obklady omietky, aj stropy.

Ilustračný obrázok k článku V domove v Oščadnici sa tešia z novej kuchyne i jedálne
Foto: Iveta Hrabovská

Zásadnou premenou, ktorá sa začala ešte v auguste tohto roka prešla aj pôvodná vzduchotechnika a obklady, osadila sa moderná a energeticky úsporná technológia. Medzi podstatné zmeny určite patrí aj výmena rozvodov vody, elektriky, plynu či vykurovania.

Budova zariadenia, ktoré poskytuje domov a sociálne služby pre deti a dospelých z celého Slovenska bola postavená ešte v roku 1985 špeciálne pre účely, na ktoré slúži dodnes. V súčasnosti ho obýva 126 mentálne postihnutých mužov a žien vo veku od 10 do 40 rokov.

„Teší ma, že sme v zariadení Slniečko úspešne ukončili komplexnú rekonštrukciu stravovacích a kuchynských priestorov, ktorú ocenia predovšetkým zamestnanci, starajúci sa o desiatky obyvateľov nášho zariadenia,“ povedal predseda ŽSK Juraj Blanár.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM