Rastislav Búgel Hokej

V bránke Rasťo Staňa: Toto je zostava hokejistov proti Francúzom

Slovenskí hokejoví reprezentanti odštartujú na 77. majstrovstvách sveta v Helsinkách v bránke s Rastislavom Staňom. Pred piatkovým otváracím duelom šampionátu s Francúzskom to oznámil tréner Vladimír Vůjtek.

Ilustračný obrázok k článku V bránke Rasťo Staňa: Toto je zostava hokejistov proti Francúzom
Zdroj: TASR

„Chytať bude Rasťo Staňa. Rozhodla jeho dlhodobá výborná forma a v prípravných zápasoch neurobil chybu, tak sme ten prvý duel nechali naňho,“ uviedol Vůjtek po piatkovom dopoludňajšom rozkorčuľovaní. Slováci nastúpili proti Francúzsku v Hartwall Aréne o 15.15 SELČ v modrých dresoch. „Vlani nás v závere základnej skupiny potrápili. Je to mužstvo, ktoré išlo výrazne hore. Pre nás bude akékoľvek víťazstvo znamenať dobrý vstup do turnaja. Je to otvárací duel šampionátu a od neho sa môže veľa odvíjať,“ pokračoval hlavný tréner.

Šatan kapitánom

Vůjtek už vo štvrtok vymenil centrov prvého a tretieho útoku. V prvej formácii tak nastúpi Mário Bližňák, ktorý bude mať na krídlach Branka Radivojeviča a Tomáša Kopeckého. V treťom sa predstaví Roman Kukumberg s Michelom Miklíkom a Tomášom Záborským. Na oficiálnej súpiske zatiaľ figuruje 22 mien, z toho traja brankári, sedem obrancov a dvanásť útočníkov. Na svoju šancu čakajú útočníci Marcel Haščák a Marko Daňo ako i obranca Ivan Švarný. Dres s kapitánskym „céčkom“ ponesie na šampionáte Miroslav Šatan, ktorý patril k lídrom strieborného tímu na vlaňajších MS. Jeho asistentmi sú Branko Radivojevič a Tomáš Kopecký.

Zostava proti Francúzsku:

Staňa (Janus) – Sekera, Mezei, Sersen, Ďaloga, Jurčina, Vydarený, Mihálik – Radivojevič, Bližňák, Kopecký – Šatan, Stümpel, L. Hudáček – Miklík, Kukumberg, Záborský – Bartek, Ölvecký, Surový

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM