Soňa Vanovčanová Iné športy Šport

Úspech žilinských judistov v Poľsku: Jednou zlatou to nekončí, FOTO

Žilinskí judisti sa pravidelne zúčastňujú na súťažiach nielen na Slovensku, ale aj v susedných Čechách a v Poľsku. Zo súťaží tiež pravidelne prinášajú ocenenia.

Ilustračný obrázok k článku Úspech žilinských judistov v Poľsku: Jednou zlatou to nekončí, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Judo SLÁVIA ŽU ŽILINA

Cez víkend 13. a 14. januára sa mladí reprezentanti klubu Judo Slávia Žilinská univerzita zúčastnili medzinárodného turnaja detí a mládeže v džude „Prekonávame hranice“ v Bielsko Biala.
Na poľskej pôde sa podľa trénera klubu Jána Peteju zúčastnilo 1317 reprezentantov džuda z 92 klubov rôznych kútov Európy. Ako ďalej uviedol, pre tých najmenších to bola skúška ohňom a zbieranie skúseností, starším sa podarilo aj vyhrať.

„Najvyššie sa dostal Jakub Vavrík, ktorý v kategórií dorastu, v hmotnosti do 90 kg bol prvý a ako klub sme obsadili 21. miesto,“ informoval Ján Peteja.

„Súťažilo sa na 12 tatami a žilinský klub Judo Slávia Žilinská univerzita reprezentovalo 12 detí. Po turnaji sa uskutočnil camp, kde si starší zverenci zatrénovali pod vedením poľských trénerov. Na pamiatku si odniesli foto s legendou poľského džuda a olympijským víťazom Pawlom Nastulom,“ doplnil tréner.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM