Soňa Vanovčanová Krimi Správy

Úlovok colníkov na Kysuciach: Mladíci (20, 21) si poriadne zavarili

Mladíci podľa slov colníkov popierali, že v aute prevážajú nelegálne látky, cvičený pes však odhalil pravdu...

Ilustračný obrázok k článku Úlovok colníkov na Kysuciach: Mladíci (20, 21) si poriadne zavarili
2
Galéria
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková, žilinskí colníci našli na Kysuciach pri kontrole osobného auta, v ktorom cestovali dvaja mladí Poliaci, viacero balíčkov marihuany.

Podozrenie u colníkov podľa Chríbikovej vyvolala prítomnosť sklenenej fajky v úložnom priestore na dverách auta, vodič (20) však tvrdil, že nepreváža žiadny nelegálny tovar. ,,Prítomnosť marihuany odhalilo správanie psa cvičeného na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok," priblížila Chríbiková.

Colníci sa podľa slov hovorkyne opakovane pýtali na prevážanie nelegálnych látok v aute, až potom sa spolujazdec (21) priznal, že má v príručnej ľadvinke marihuanu. ,,Po jej otvorení boli prítomné viaceré balenia sušenej rastliny, ktorú podľa tvrdenia kúpil v Ostrave a plánoval spotrebovať cestou domov. Vzhľadom na zistené množstvo bola táto verzia nepravdepodobná," dodala Chríbiková s tým, že vykonaný narkotest na mieste potvrdil, že ide o marihuanu. Colníci následne k prípadu privolali príslušníkov Policajného zboru SR, ktorí si osoby aj tovar prevzali.

Titul. foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM