Iveta Hrabovská Rôzne

Učenie aj cez leto: 8-ročné deti prijali na univerzitu

Žilinská detská univerzita sa bude konať od 9. do 13. júla v priestoroch Žilinskej univerzity v Žiline na Veľkom diele. Určená je 8 až 12 - ročným deťom. V tomto roku bolo prijatých 122 uchádzačov.

Cieľom 8. ročníka Žilinskej detskej univerzity (ŽDU) je upriamiť pozornosť detí na technické a prírodné vedy, odstrániť rešpekt pred predmetmi ako sú matematika, fyzika, prírodoveda a pod. a zároveň im priblížiť význam vedomostí z týchto predmetov najmä v každodennom živote.

Bakalárik a inžinierik[/co­lor][/size]

ŽDU je rozdelená do dvoch stupňov: prvým stupňom je študijný program „Bakalárik“ pre žiakov s ukončeným 2. a 3. ročníkom základnej školy, ktorí po jeho absolvovaní môžu nasledujúci rok pokračovať v študijnom programe „Inžinierik“. Študijný program „Inžinierik“ je určený pre žiakov 3. až 5. ročníka základnej školy.

Komplet výbava s indexom[/co­lor][/size]

Deťom – študentom Žilinskej detskej univerzity je poskytované aj stravovanie a zabezpečený pitný režim. Každú skupinu detí majú na starosti inštruktori, ktorí deti sprevádzajú počas celého dňa a dbajú najmä o ich bezpečnosť. Pre priblíženie atmosféry skutočnej univerzity, dostávajú deti indexy, podobne ako vysokoškolskí študenti, kde sú uvedené názvy všetkých prednášok a cvičení. Okrem ruksakov, zošitov, písacích potrieb a farebných tričiek je pre deti pripravená aj ilustrovaná učebnica, v ktorej je uvedené „celé učivo“ Žilinskej detskej univerzity.

Pre bakalárikov a inžinierikov sa 13. júla 2012 uskutočnia slávnostné promócie, a to za účasti vedenia Žilinskej univerzity a zástupcov mesta Žilina.

Viac o tejto akcii sa dozviete [link=http://du­ef.uniza.sk/in­dex.php]TU[/lin­k]

O tom, že na dovolenke môžu Vaše deti dostať osýpky,sme Vás informovali[lin­k=http://www.zi­lina24.sk/clan­ky?extend.137499_PO­ZOR:-Na-dovolenke-hrozia-vasim-detom-osypky!] TU[/link] Jednotkári budú mať vstup na plaváreň zdarma. Viac sa dozviete v [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137579_Jed­notkari-POZOR!-Plavaren-bude-zadarmo]TOMTO ČLÁNKU[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM