Aktualizované Filip Chudý Krimi

Tragédia na D1: Vodič († 33) z okresu Žilina neprežil! FOTO

Na diaľnici v smere Trenčín – Žilina sa podľa správy hasičov odohrala dopravná nehoda s tragickými následkami. Pozrite prvé info od záchranných zložiek.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na D1: Vodič  († 33) z okresu Žilina neprežil! FOTO
16
Galéria

Hasiči momentálne zasahujú pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na 141 km diaľnice D1 na úrovni Dubnice nad Váhom v smere na Žilinu. Informovala o tom Zuzana Farkasová z komunikačného a organizačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

„Pri nehode sa cisterna prevážajúca benzín prevrátila mimo cestu, pričom nehodu neprežila jedna osoba, ide o vodiča cisterny. Hasiči momentálne vyslobodzujú vodiča z kabíny, na vozidle vykonávajú protipožiarne opatrenia a zachytávajú unikajúce kvapaliny. Diaľnica je na tomto úseku uzavretá, upozorňujeme vodičov, aby sa mu vyhli,“ uviedla Farkasová.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová prezradila, že pri tejto tragickej dopravnej nehode zahynul 33-ročný vodič z okresu Žilina. Nehoda sa podľa jej slov stala v pondelok 30. apríla krátko pred 9:30 na diaľnici D1 k.ú Prejta (okres Ilava). „Podľa doterajších zistení k dopravnej nehode došlo tak, že 33-ročný vodič jazdil s nákladným, motorovým cisternovým vozidlom po diaľnici D1 smerom od Bratislavy na Žilinu a z doposiaľ nezistených príčin zišiel mimo cestu na pole, kde sa s plne naloženou cisternou prevrátil,“ vyjadrila sa s tým, že vodič podľahol svojim zraneniam priamo na mieste dopravnej nehody.

„Na miesto dopravnej nehody je prizvaný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. Doprava po diaľnici D1 v mieste, kde došlo k tragickej dopravnej nehode je odklonená z bezpečnostných dôvodov (hrozí nebezpečenstvo výbuchu) a riadia ju policajti. Žiadame vodičov, aby rešpektovali pokyny policajtov a o ohľaduplnosť a trpezlivosť pri prechádzaní daným úsekom,“ dodala Antalová.

Hasiči stále zasahujú pri tejto vážnej dopravnej nehode. „Na miesto už dorazila ďalšia cisterna, do ktorej sa hasiči pokúsia prečerpať benzín z havarovanej cisterny. Diaľnica je na tomto úseku uzavretá v oboch smeroch, upozorňujeme vodičov, aby sa mu vyhli,“ prezradila nové správy Farkasová.

Podľa Zuzany Farkasovej nastali komplikácie pri odstraňovaní následkov nehody. „Hasičom sa nepodarilo prečerpať benzín z havarovanej cisterny tradičnou metódou, preto bola vyžiadaná medzištátna pomoc od českých hasičov, ktorí sa pomocou špeciálnej techniky Coldcut Cobra pokúsia v cisterne vyrezať otvory a benzín odčerpať. Ide o techniku rezania do všetkých druhov materiálov pomocou vodného stĺpca s vytváraním jemnej vodnej hmly,“ uviedla Farkasová.

Podľa Farkasovej sa hasičom sa doposiaľ podarilo prečerpať priblizne 3/4 obsahu nádrží havarovanej cisterny. „Tesne po 19.00 hod. bol sprejazdnený jeden pruh diaľnice D1 v smere do Bratislavy. Na mieste havárie momentálne zasahuje 10 hasičov z hasičských staníc v Trenčíne a Púchove,“ dodala.

Aktualizované o vyjadrenie polície, nové správy od hasičov a foto.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM