Kultúra

TOP 10 akcií tohoto leta v Žiline a okolí: Spravte si prehľad!

Aké akcie a podujatia nám ponúkajú letné mesiace? Pestrá paleta zábavy, koncertov či športu. Nazrite..

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 akcií tohoto leta v Žiline a okolí: Spravte si prehľad!
Zdroj: TASR

Cyrilometodské dni 2019

3. 7. – 5. 7. 2019, Terchová

Cyrilometodské dni a kultúrne leto v Terchovej patria neodmysliteľne k sebe. Oslavy sú každoročne venované vierozvestcom, ktorým je zasvätený tunajší kostol. Konajú sa vždy za prítomností najvyšších cirkevných hodnostárov Žilinskej diecézy. Podujatie je bohaté nielen na liturgický, ale i kultúrny program. Koná sa počas niekoľkých dní.

Koncert Kandráčovci

7. júl, 18.00hod, Amfiteáter Nad Bôrami, Terchová

MEGA TURNÉ OPEN AIR 2019 + TAJNÝ HOSŤ

Night Run & Inline na Vodnom diele Žilina

26. júl, Vodné dielo Žilina

V júli sa na Vodnom diele Žilina uskutoční ďalšie zaujímavé športové podujatie s názvom Night Run & Inline. Ide o bežecké a korčuliarske podujatie, ktoré je určené nielen pre výkonnostných bežcov, ale aj pre rekreačných športovcov a deti. Akcia každoročne priláka množstvo žilinských ale aj „cezpoľných“ vyznávačov aktívneho spôsobu života. Nenechajte si ujsť jedinečný prázdninový Night Run & Inline určený pre celú rodinu.

Budatínske hradovánky

27.-28. júl, Budatínsky hrad, Žilina

Udalosť je historicky zasadená do obdobia 15. storočia a je vhodná pre celú rodinu. Na svoje si prídu deti, ale aj dospelí. Záujemcovia si budú môcť vyskúšať streľbu z luku, šerm, bojové formácie, remeslá, varenie dobových receptov a mnoho ďalšieho. Čakajú Vás rozmanití stánkari, ale aj sokoliarske vystúpenia. Tešiť sa môžete na kopec dobrého jedla a ešte pestrejší sprievodný program s prekvapením na záver večera. Tento rok pripravujeme aj špeciálnu akadémiu pre smelé detičky.

Jánošíkove dni v Terchovej

31. júl- 4. august, Amfiteáter nad Bôrami, Terchová

Kľúčovým slovom podujatia je v tomto roku Muzikant, s podtitulom Rok jubileí mnohých terchovských hudobníkov. Jánošíkove dni 2019 budú trvať päť dni. Organizátori pripravili tradične bohatý a pestrý program, ktorý sa začne v stredu 31. júla večer v rodnej osade Juraja Jánošíka – finalistu televíznej ankety o Najväčšieho Slováka.

Festival Hviezdne noci 2019

15. – 18. august, Bytča

Hviezdne noci sú multižánrový festival plnohodnotne zastúpený v hudbe, filme, divadle i výtvarnom umení. Program je sprevádzaný množstvom odborných diskusii, komentovaných prehliadok a workshopov . Počas štyroch dní festivalu vystúpia umelci v unikátnych architektonických pamiatkach a diváci budú mať možnosť zažiť premietania na netradičných miestach. Bohatý rôznorodý program je pripravený tiež pre detského diváka.

IBIZA PARTY- Imperia-M Open Air Žilina

23– 24. august, Extreme park, Vodné dielo

Predstavia sa TOP DJi na Open Air Beach Stage. Príď sa zabaviť pod holým nebom na Ibiza párty Open air do Žiliny.

Goralmarathon 2019

25.august, Trojmedzie

Podujatie je určené pre horských bežcov, maratóncov, ultramaratóncov, ale aj pre diaľkových turistov, ktorí túto horskú trasu dokážu zvládnuť v stanovenom časovom limite. Diaľkové horské behy sú po vyznačených trasách a turistických chodníkoch, prevažne po horských hrebeňoch s krásnymi výhľadmi a orientačne sú jednoduché.

Medzinárodné stretnutie zbojníkov v Terchovej

30.august – 31.august, Amfiteáter nad Bôrami,Terchová

Vystúpia: KOLLÁROVCI, TUBLATANKA, CIGÁNSKI DIABLI, KALI, DRIŠĽAK,SČAMBA, MAFIA CORNER A ĎALŠÍ..

Festival SKALY 2019

30.august – 1.september, Areál Kempu Slnečné Skaly, Rajecké Teplice

Druhý ročník multižánrového festivalu Skaly sa opäť uskutoční v magickom prostredí pod Slnečnými Skalami neďaleko Rajeckých Teplíc pri Žiline. Aj tento rok si užijete dva dni a dve noci plné hudby, niekoľko desiatok umelcov, ktorí sa predvedú na štyroch pódiách aj v potulnej čajovni. Na hlavnom pódiu si užijete umelcov zvučných mien ako sú Korben Dallas, Billy Barman, Gleb, Medial Banana, Puding Pani Elvisovej, Znouzectnost, Terchovská muzika, Hudba z Marsu a mnohí iní..

Foto ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM