Soňa Vanovčanová Krimi

Tomáš z Rajca pozná svoj trest: Za šírenie poplašnej správy si nielen posedí

Tomáš, ktorý mal v máji nahlásiť umiestnenie dvoch bômb v budove Okresného súdu v Žiline bol právoplatne odsúdený. Čaká ho väzenie i úhrada škody.

Ilustračný obrázok k článku Tomáš z Rajca pozná svoj trest: Za šírenie poplašnej správy si nielen posedí
Zdroj: TASR

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová informovala počas júna 2018 o nahlásených bombách, ktoré sa mali nachádzať v budove Okresného súdu v Žiline, kde mal mať Tomáš z Rajca v ten deň súdne konanie. Dnes už pozná svoj trest. Informoval o tom hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik.

Podľa hovorcu žilinskej prokuratúry bola na Tomáša obvineného zo zločinu šírenia poplašnej správy podaná obžaloba. „Samosudca Okresného súdu Žilina na hlavnom pojednávaní dňa 24.10.2018 uznal Tomáša za vinného zo zločinu šírenia poplašnej správy a uložil mu trest odňatia slobody vo výmere 5 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálny stupňom stráženia. Páchateľ bol zároveň zaviazaný nahradiť škodu vo výške 1 371,46 eur. Prokurátor aj obžalovaný sa vzdali práva podať odvolanie, rozsudok je právoplatný,“ uviedol Cisarik.

Hovorca žilinskej prokuratúry tiež vysvetlil, že odsúdený Tomáš dňa 30.05.2018 v čase o 08.03 hod., z obce Lietavská Lúčka úmyselne rozšíril poplašnú správu ktorá bola nepravdivá. Z mobilného telefónu zn. Samsung J5 uskutočnil podľa prokurátora telefonický hovor na tiesňovú linku 158 operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline a službukonajúcemu príslušníkovi Policajného zboru uviedol, že na Okresnom súde v Žiline sú dve bomby, a potom hovor ukončil.

V dôsledku toho bola podľa Cisarika v čase od 08:20 hod. do 09:20 hod. dňa 30.05.2018 vykonaná prehliadka priestorov Okresného súdu Žilina, pri ktorej neboli nájdené žiadne výbušniny a ani iné podozrivé predmety a z budovy súdu bolo evakuovaných 143 zamestnancov Okresného súdu Žilina (22 sudcov a 121 administra­tívnych zamestnancov), pritom došlo k zmareniu šestnástich pojednávaní a k spôsobeniu škody vo výške najmenej 1 371,46 eur, spočívajúcej vo vyplatení mzdy sudcom a zamestnancom Okresného súdu Žilina za čas, ktorý v dôsledku evakuácie neodpracovali.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM