Správy

Testovanie v Žiline prebieha pokojne, primátor si pochvaľuje online systém prihlasovania

Žilinčania môžu počas dvoch víkendových dní využiť na skríningové testovanie 52 odberových miestností.

Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Na 50 odberových miestach v Žiline otestovali v sobotu do 13. hodiny celkom 7 455 ľudí. Pozitívne otestovali 27 z nich, čo podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka predstavuje percentuálnu mieru pozitivity 0,36.

Testovanie v Žiline

Primátor Žiliny Peter Fiabáne informoval, že situácia bola po otvorení odberových miest stabilizovaná. „Otvorili sme všetky a je na nich pokoj. Spustený online systém prihlasovania sa ukázal ako opodstatnený. Zatiaľ nemáme informácie, že by sa dialo niečo, čo by nás rušilo v práci. Stojí za tým skvelá tímová týždenná príprava, mnoho ľudí z úradu, dobrovoľníkov, ochota zdravotníkov,“ povedal Fiabáne.

Žilinčania môžu počas dvoch víkendových dní využiť na skríningové testovanie 52 odberových miestností. „Niektoré nefungujú celý víkend. V sobotu sú k dispozícii odberové miesta v Budatínskom hrade a Kultúrnom dome v Zástraní. V nedeľu budú fungovať v Základnej škole v Mojšovej Lúčke a v Kultúrnom dome vo Vraní. Otvorené sú od 8.00 h do 20.00 hod., s dvomi prestávkami pre testovacie tímy od 12.00 hod. do 12.45 hod. a od 17.00 hod. do 17.45 hod. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci o 19.30 hod.,“ dodal hovorca mesta.

Prečítajte si aj

Testovanie na ochorenie covid-19 v Žiline
5
Galéria
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM