Správy

SVET O SLOVENSKU: Zúrivý Fico a futbalová fraška

Svetové médiá si všímajú nahnevaný list slovenského premiéra, ktorý adresoval prezidentovi UEFA po smutnom konci našich sokolíkov na európskom šampionáte.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zúrivý Fico a futbalová fraška
Zdroj: TASR

„Bola to zinscenovaná fraška!“ soptí Robert Fico v otvorenom liste, ktorý už má na stole prezident Únie európskych futbalových asociácií Alexander Čeferin. Dôvodom je zápas Taliansko – Nemecko, kde sa v poslednej štvrťhodine futbalisti rozhodne nešli pretrhnúť. Podľa slovenského premiéra je jasné, že výsledok 1:0 im vyhovoval a tak sa už do konca zápasu len presúšali po ihrisku. Mladých slovenských futbalistov do 21 rokov to však pripravilo o možnosť postúpiť do semifinále a tak sa z Majstrovstiev Európy museli porúčať domov bez možnosti zahrať si o medaily.

Bolo to trápne

“Bola to zinscenovaná fraška medzi dvoma skúsenými futbalovými národmi,” cituje z listu Roberta Fica určenému šéfovi UEFA britský portál The Mirror. Slovenského premiéra označuje ako “zúrivého” a pripája aj ďalšie časti jeho obvinení na adresu taliansko-nemeckého zápasu.

“Verím, že UEFA tento incident dôkladne prešetrí a nastaví do budúcnosti také pravidlá, aby zápasy boli o športovom zápolení. Dohadovanie takýchto vzájomne výhodných výsledov by sa malo zakázať,” píše Fico.

Žiadne reakcie

The Mirror ešte pripomína, že podobné obvinenie z dohodnutého výsledku padlo aj na adresu zápasu Dánsko – Švédsko z Eura 2004. Inak však britský portál slovenské rozhorčenie nekomentuje. Rovnako tak sú neutrálne aj mnohé ďalšie zahraničné médiá, ktoré o udalosti informujú.

Možný podfuk a nešportové správanie na európskom šampionáte nekomentujú ani čitatelia v komentároch pod článkami. Iba jeden z ich ironicky poznamenal: “Žeby sa Taliani mohli zapliesť do škandálu s dohodnutým výsledkom? Nie, nikdy!”

Český komentátor portálu Lidovky.cz však aktuálne napísal, že Slováci by sa nemali cítiť ukrivdení: “Ak už chcú Slováci niekoho obviňovať, tak hlavne seba za to, že prehrali 1:2 s Anglickom a nezaistili si prvé miesto v skupine… až potom by mohli nadávať na systém turnaja alebo na českých futbalistov. Ak by totiž dokázali Dánov poraziť, Talianom by výsledok 1:0 na postup nestačil a museli by zvýšiť obrátky.”

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM