Zuzana Gadušová Samospráva

Šumy okolo výstavby diaľnice D3: Žilinský primátor vyvracal šíriace sa reči!

Okolo diaľnice D3 sa začali šíriť reči, že výstavba vraj bude zasahovať do pozemkov obyvateľov. Zareagoval už aj žilinský primátor. Ten takéto šumy rázne odmietol. Pozrite si VIDEO.

Ilustračný obrázok k článku Šumy okolo výstavby diaľnice D3: Žilinský primátor vyvracal šíriace sa reči!
Zdroj: Webnoviny.sk

K výstavbe tunela diaľnice D3 v úseku Strážov-Brodno na tlačovej konferencií mesta odznelo, že vstupný portál, to je od Strážova, bude v lokalite pri vstupe do záhradkárskej osady Nad jazerom. Výstupný portál bude v lokalite Hájiská mimo zástavby rodinných domov.

Jestvujúca zástavba v Považskom Chlmci nebude priamo výstavbou tunela dotknutá. Na výstavbu tunela nie je viazaná iná výstavba, ako napríklad vyvolaná investícia v podobe výstavby rekreačnej zóny, mimo zriadení stanoviska a podobne. Výstavba ďialnice D3 Strážov-Brodno tak podľa žilinského primátora nebude zasahovať do pozemkov občanov.

„Nakoľko vznikajú mylné informácie a aj zo strany obyvateľov tejto prímestskej časti, obyvateľov Považského Chlmca, že budú nejako priamo dotknutí, pretože v súvislosti s výstavbou diaľnice sa ide stavať oddychová zóna a že bude siahnuté na ich pozemky, nič také sa nedeje. Chcem prostredníctvom médií zaviesť pokoj a dať správne informácie, že projekt D3 výstavby tejto diaľnice bol riadne schválený. Prešlo územným, stavebným konaním a všetkým čím je treba. Po prvé to nie je ústavný postup, čiže nič nemôže byť zabraté. Po druhé plán, projektová dokumentácia nespočíta s nejakým iným zámerom ako s tým, ktorý je v rámci stavebného konania riadne odkúpený, alebo majetkovoprávne schválený,“ vysvetlil Igor Choma.

Foto: ilustračné

Primátor hovorí o diaľnici D3
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM