Webnoviny - Rôzne

Súd zrušil územné rozhodnutie Auparku v Žiline

WEBNOVINY.SK (WEBNOVINY) – Najvyšší súd dnes zrušil územné rozhodnutie už takmer hotového obchodno-zábavného centra Aupark v Žiline.

Po neúspešnej žalobe na krajskom súde sa majitelia susediaceho hotela Slovakia obrátili na Najvyšší súd SR. Ako pre agentúru SITA uviedol právny zástupca hotela Slovakia Marek Benedik, investor Auparku bude teraz musieť opätovne žiadať o územné rozhodnutie na krajskom stavebnom úrade. Ak úrad žiadosť zamietne, bude musieť zrušiť aj stále platné stavebné povolenie. Základom pre vydanie stavebného povolenia je totiž územné rozhodnutie. Následkom takéhoto rozhodnutia by podľa názoru Benedika muselo dôjsť k odstráneniu stavby v súlade so stavebným zákonom. Takmer 40-stranová žaloba sa podľa Benedika opiera o fakt, že vydané rozhodnutie je nezrozumiteľné a nepreskúmateľné. Pri rozhodovaní tiež došlo k viacerým závažným procesným chybám, navyše rozhodnutia sú v rozpore s platným územným plánom Žiliny. Ten totiž neumožňuje umiestnenie takejto stavby na Štúrovom námestí.

Investor HB Reavis Slovakia plánoval zábavno-obchodné centrum otvoriť už najbližšiu jar. S výstavbou začali v júli 2007 na bývalom Námestí Ľudovíta Štúra, odvtedy sa s investorom súdilo aj mesto, to však nepochodilo. Mesto podalo žalobu na súd o určenie neplatnosti zmluvy, ktorou bývalé vedenie Jána Slotu predalo Štúrové námestie. Okresný súd v tejto veci rozhodol v prospech Auparku.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM