Jozef Legéň Kultúra

Strečno privíta známe tváre z dôb minulých: Nočná prehliadka ponúkne bohatý program

Významné, ale aj zabudnuté postavy hradu Strečno stretnú jeho návštevníci počas nočnej prehliadky hradu a stredovekej dediny Paseka v piatok 15. augusta. To ale nie je všetko, zaujímavý program toho prinesie oveľa viac.

Ilustračný obrázok k článku Strečno privíta známe tváre z dôb minulých: Nočná prehliadka ponúkne bohatý program
Zdroj: TASR

„Okrem známych tvárí z dôb minulých na Strečno zavíta aj mýtická bytosť džina v trojdimenzi­onálnej verzii. Návštevníci tak majú jedinečnú možnosť overiť si magickú silu nadprirodzenej bytosti,“ informovala správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.

Prostredníctvom stvárnenia divadelných adaptácií sa návštevníci podľa Lukácsovej stretnú s množstvom komických situácií zo šermiarskeho prostredia dávnych vekov. „Pokúsime sa vyriešiť dilemu, či je pravda vo víne, alebo ju majú tradične ženy. Odpovede na tieto otázky nám priblíži skupina historického šermu Wagus. Divadlo Kapor na scéne nám pomocou humoru pomôže rozuzliť hamletovskú voľbu Byť či nebyť? Známu Shakespearovu tragédiu o zmysle života predvedie trojica improvizátorov aj s malou pomocou divákov, v štýle commedie del arte,“ uviedla kultúrna manažérka Považského múzea.

Doplnila, že okrem hviezd z historického prostredia môžu vďaka pracovníkom krajskej hvezdárne pozorovať účastníci nočnej prehliadky aj hviezdy na nočnej oblohe. „Počas nočnej prehliadky hradu bude od 20. do 23. hodiny sprístupnená aj stredoveká dedina Paseka. Hrad Strečno bude počas dňa otvorený od 9. do 18. hodiny, potom od 20. do 23. hodiny. Posledný vstup je o 22.30,“ dodala Lukácsová.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM