Igor Petrík Správy

Stavba D1-ky nás opäť potrápi: Najskôr uzávierka, potom obmedzenie dopravy

Výstavba Estakády na D1-ke pri Žiline nám opäť skomplikuje cestovanie. Tentoraz musíme počítať s čiastočnou uzávierkou, a to hneď v dvoch termínoch a následne aj s dopravným obmedzením.

Ilustračný obrázok k článku Stavba D1-ky nás opäť potrápi: Najskôr uzávierka, potom obmedzenie dopravy
Zdroj: TASR

Polícia upozorňuje na čiastočnú uzávierku cesty I/18 v katastri obce Dolný Hričov. „Dôvodom je realizácia premostenia Estakáda v Dolnom Hričove v rámci stavby D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka,“ informoval Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Doplnil, že čiastočná uzávierka potrvá od 4. do 16. júna (výstavba ľavostranného mostu na D1) a od 17. do 28. augusta (výstavba pravostranného mostu na D1). Počas prác na premostení bude od 17. augusta do 28. októbra platiť obmedzenie dopravy.

„Cestná premávka bude pri čiastočnej uzávierke striedavo vedená obojsmerne vo voľnom jazdnom pruhu minimálnej šírky tri metre s reguláciou dopravy svetelným signalizačným zariadením. V prípade nevyhnutnosti (napríklad tvorenie kolóny v určitom smere) zabezpečí zhotoviteľ riadenie dopravy náležite poučenými a vystrojenými osobami,“ povedal Moravčík. „Etapa s obmedzením dopravy predstavuje usmernenie obojsmernej premávky do dvoch zúžených jazdných pruhov, dva krát tri metre,“ uzavrel hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM