Jozef Legéň Krimi

Stačila jedna rana päsťou: Muž (†38) na následky zranení zomrel

Hádka dvoch mužov ešte minulý štvrtok sa stala jednému z nich osudná. Podľa polície mal jeden z nich po hádke napadnúť druhého muža a päsťou ho trafiť do tváre. Muž údajne po rane spadol a ešte sa sám zodvihol. Na druhý deň ho našla hliadka polície v bezvedomí. Pri prevoze do nemocnice zomrel.

Zo zločinu zabitia obvinil martinský vyšetrovateľ 38-ročného Jána L. z obce Slovenské Pravno. Obvinený muž vo štvrtok 15. augusta v podvečerných hodinách prišiel v sprievode 38-ročného muža do voľne prístupného objektu k futbalovému štadiónu v Martine. Obaja si sadli na lavicu, popíjali prinesený alkohol a rozprávali sa.

„Počas rozhovoru došlo medzi mužmi k hádke, ktorá vyvrcholila fyzickým útokom obvineného na spoločníka. Obvinený Ján päsťou udrel druhého muža do oblasti tváre takou intenzitou, že muž spadol dozadu medzi lavice tribúny. Po chvíli sa muž zo zeme sám zodvihol, na čo obvinený z miesta odišiel na námestie do centra mesta Martin, kde sa zvykne zdržiavať,“ informovala žilinská hovorkyňa Jana Balogová.

Na druhý deň, v piatok 16. augusta okolo poludnia, bol muž v bezvedomí nájdený hliadkou mestskej polície pri vstupnej bráne na futbalový štadión. Po prevoze do nemocnice muž na následky zranení spôsobených úderom a následným pádom zomrel. Vyšetrovateľ v pondelok 19. augusta podal návrh na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM