Rôzne

Športové kluby pozor: Je čas na predkladanie grantových dotácií

Žiadatelia o grantové dotácie Mesta Žilina môžu predkladať žiadostí v termíne od 11. marca do 5. apríla. Žiadosť o športové dotácie – podpora športových klubov je možné zaslať do 12. apríla. Pre tento rok vyčlenilo Mesto Žilina na podporu projektov sumu vo výške 68 000€.

Ilustračný obrázok k článku Športové kluby pozor: Je čas na predkladanie grantových dotácií
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Účelom poskytovania dotácií je podporovať občanov a združenia, ktoré sa podieľajú na živote v meste, ako aj zvýšiť kvalitu kultúrneho a športového života Žilinčanov. Podmienky poskytovania dotácií právnickým a fyzickým osobám pôsobiacim na území mesta Žilina stanovuje Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Žilina č. 2/2012. Uchádzanie sa o dotácie sa zakladá na voľnej súťaži.

Grantový systém mesta

Mesto Žilina podporí v tomto roku dotáciami v rámci grantového systému projekty v oblastiach: kultúra (25 000 €) a šport (20 000 €), v celkovej výške 45 000 €. Žiadatelia o grantové dotácie v uvedených oblastiach môžu projekty podávať do 5. apríla 2013.

V prípade žiadosti na podporu športovej činnosti si uchádzači taktiež vyplnia Žiadosť o grantovú dotáciu mesta Žilina – grantový formulár 2013, ktorú nájdete na stránke www.zilina.sk.

Športové dotácie – podpora športových klubov

Aj v tomto roku Mesto Žilina ponúka možnosť uchádzať sa o dotáciu športovým klubom na činnosť aktívnych športovcov prostredníctvom Športových dotácií vo výške 23 000 €. Uzávierka žiadostí o športovú dotáciu je 12. apríl 2013. Uchádzanie sa o Športové dotácie mesta je založené na základe vopred stanovených kritérií, v ktorých je zohľadnená členská základňa, úspechy, spolupráca s mestom Žilina a filantropia, trénerská odbornosť.

Mesto Žilina upozorňuje žiadateľov o športové dotácie, aby vyplnili Žiadosť o dotáciu mesta Žilina – podpora športových klubov 2013, ktorú nájdete na stránke www.zilina.sk..

Hodnotenie projektov

Jednotlivé projekty sa hodnotia na základe jasných a zverejnených kritérií odbornými grantovými komisiami, ktoré sú zložené z radov poslancov Mestského zastupiteľstva v Žiline a nezávislých odborníkov. Proces otvárania prijatých obálok bude prístupný aj verejnosti.

Ďalšie informácie nájdete na oficiálnych stránkach Mesta Žilina: www.zilina.sk v časti Úrad v nasledovných rubrikách:

Grantový systém mestaŠportové dotácieVšeobecne záväzné nariadenie o podmienkach poskytovania dotácií právnickým a fyzickým osobám pôsobiacim na území mesta Žilina č. 2/2012

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM