Jozef Legéň Správy

Športovci dostali pekný darček: Na Hlinách pribudlo nové multifunkčné ihrisko

V areáli Základnej školy Vendelína Javorku na sídlisku Hliny v Žiline bolo v letných mesiacoch vybudované nové multifunkčné ihrisko. Multifunkčné ihrisko bude slúžiť nielen žiakom školy, ale po súhlase riaditeľa školy bude mimo vyučovacích hodín ihrisko celoročne sprístupnené verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Športovci dostali pekný darček: Na Hlinách pribudlo nové multifunkčné ihrisko
Zdroj: Dnes24.sk

Športovať teda môžu deti, mládež i celé rodiny. Slávnostné odovzdanie nového ihriska do užívania sa uskutočnilo v pondelok za účasti primátora mesta Žilina Igora Chomu a Jána Minára – regionálneho riaditeľa Slovenskej sporiteľne.

Hracia plocha ihriska ma rozlohu 60 m2, čo je dostatočný priestor pre väčšinu bežných športov – futbal, florbal, basketbal. hokej, vybíjaná, streetball, volejbal, minifutbal, hádzaná, hokejbal a iné. Ihrisko má vybudované osvetlenie, takže môže byť využívané vo večerných hodinách a v zimnom období môže dokonca slúžiť aj ako ľadová plocha.

„Chcem sa poďakovať Nadácii Slovenskej sporiteľne za mimoriadny sponzorský dar, ktorý umožní mladým i postarším Žilinčanom plnohodnotne tráviť svoj voľný čas športovými aktivitami. Dúfam, že na tomto ihrisku nám vyrastie aj nejaká budúca športová hviezda,“ uviedol primátor mesta Žilina Igor Choma.

Ihrisko zadarmo

Nadácia Slovenskej sporiteľne, ktorá financuje viacúčelové ihriská na Slovensku, vyberala z viacerých miest. Mesto Žilina bolo posledné, ktoré dostalo od Nadácie nové ihrisko zadarmo. Výstavbu ihriska financovala Nadácia Slovenskej sporiteľne vo výške takmer 52 000 € a Mesto Žilina hradila prípravné práce výstavby ihriska a jeho osvetlenie sumou vyše 5 000 €.

Základná škola, Vendelína Javorku č. 32, sa nachádza v peknom prostredí sídliska Hliny V. Po prvýkrát sa brány školy otvorili 1. septembra 1961, takže v roku 2011 oslávila 50. výročie V dejinách školy mal a má veľmi významné postavenie šport a telesná výchova.

zdroj/foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM