Soňa Vanovčanová Kultúra Správy Samospráva

Silvestrujete v Žiline? Prvé INFO o konci roka v meste

Koniec roka 2018 je tu a všetci ho chceme poriadne osláviť. So starým rokom sa však v centre mesta hneď na prahu toho Nového nerozlúčime. Ako to teda bude?

Ilustračný obrázok k článku Silvestrujete v Žiline? Prvé INFO o konci roka v meste
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Posledný mesiac v roku začal odsýpať a je najvyšší čas myslieť na silvestrovské plány. Ak však plánujete ísť s priateľmi do ulíc pozrieť sa na ohňostroj, môžete tak urobiť napríklad v susednom Rajci. V Žiline na Silvestra už po tretíkrát ohňostroj nebude. A nielen ohňostroj.

Ako uviedla hovorkyňa žilinskej radnice Žilina Barbora Zigová, mesto Žilina ani v tomto roku nepripravuje silvestrovský program. „Je to z dôvodu bezpečnosti, ochrany majetku a zdravia,“ vysvetlila.

„Ohňostroj na Nový rok v Žiline však pripravujeme a v prípade priaznivého počasia bude odpálený zo strechy Mestského divadla Žilina 1.1.2019 o 18­.00 hod. Je to aj z toho dôvodu, aby si ohňostroj mohli pozrieť deti a tí, ktorí by nemohli prísť o polnoci na námestia,“ podotkla Zigová.

Vianočné trhy tohto roku končia 23. decembra, pokým v minulom roku bol predaj občerstvenia predĺžený do 2. januára, takže takáto možnosť občerstvenia po Novom roku nebude.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM