Igor Petrík Rôzne

Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 10 tipov, čo sa dá v Žiline zažiť tento týždeň

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. Preto sme sa rozhodli vám priniesť dokopy desať tipov našej redakcie, na to, čo odporúčame tento týždeň zažiť v Žiline. Nechajte sa inšpirovať...

Ilustračný obrázok k článku Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 10 tipov, čo sa dá v Žiline zažiť tento týždeň
Zdroj: TASR

Dizajn na kolesách

2. až 8. novembra 2015, Stanica Žilina – Záriečie

Workshop pre študentov Dizajn na kolesách je aktivistický projekt zameraný na skvalitnenie vizuálnej kultúry na Slovensku. Študenti a pedagógovia grafického dizajnu na svojich výjazdoch v rámci Slovenska vylepšujú staré a vymýšľajú nové riešenia. Navrhujú logá, upravujú nápisy a informačné tabule, prerábajú webstránky a pod. Ich klientami sú neziskové, dobročinné a verejnoprospešné subjekty a združenia. Práca prebieha dobrovoľnícky a bezplatne. Pôsobia najmä na strednom a východnom Slovensku, so „základňou“ na Stanici Žilina-Záriečie. Projekt prebieha pod pedagogickým vedením Tomáša Klepocha, Petra Lišku a Braňa Matisa

Fotoklub Obzor Žilina 35 ročný

3. november 2015 o 16.00 hod., foyer Úradu Žilinského samosprávneho kra­ja

Vernisáž výstavy 35 rokov Fotoklubu Obzor Žilina. Návštevníci si môžu výstavu fotografií pozrieť do 30. novembra 2015 v pracovných dňoch pondelok až v piatok od 8.00 do 16.00 hod.

FALOŠNÁ MINCA

4. až 6. novembra 2015 o 19:00 hod., Mestské divadlo Žilina

Hra Maxima Gorkija v naštudovaní majstra slovenskej réžie Ľubomíra Vajdičku. Falošná minca nie je na Slovensku príliš známa hra a svojím rozsahom patrí skôr k autorovým komornejším dielam. Gorkij hru napísal v roku 1913 a vrátil sa k nej ešte v roku 1926. Pre žilinskú inscenáciu vznikol z pera samotného režiséra nový preklad, ktorý prepojil obe verzie textu.

Vlado Bača – Park 1977/2015

4. novembra 2015 o 16.00 hod., Makovického dom v Žiline

V rámci Mesiaca fotografie sa uskutoční vernisáž výstavy Vlado Bača – Park 1977/2015. Návštevníci si môžu výstavu fotografií pozrieť do 27. novembra 2015 v pracovných dňoch pondelok až v piatok od 8.00 do 16.00 hod. po dohode s pracovníkmi kultúrneho strediska aj v inom čase.

Aditíva v potravinách

4. novembra 2015 o 17:00 hod., Makovického dom Žilina

Prednáška z oblasti zdravého životného štýlu. Lektor: Ing. Mária Kleňová, PhD. Organizátori: OZ Život a zdravie, Klub zdravia Žilina, Krajské kultúrne stredisko v Žiline.

Veronika Pavelková, Martin Hodoň, Divadlo elledanse: Mama ma má

5. novembra 2015 o 19.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Autorské divadelné predstavenie piatich mladých, len nedávno vyštudovaných divadelníčok, je sviežim a ambicióznym projektom, v ktorom autorky siahli po osobnej téme – význame matiek v živote a v dnešnom svete.

VÁCLAV NECKÁŘ A BACILY

5. novembra 2015 o 19.00 hod., Dom odborov Žilina

Koncert legendy československej hudobnej scény. V poslednej dobe na seba upozornil hlavne piesňou „Půlnoční“, ktorá preňho znamenala úspech – udelenie 3 cien Anděl. Jeho koncert ponúkne spektrum hitov a taktiež aj niekoľko noviniek z jeho úplne nového albumu „Dobrý časy“, ktoré si návštevníci tiež budú môcť na tomto koncerte zakúpiť.

Tourminátor alebo Tour de Paris (Cyklus piatky pre dospelých)

6. novembra 2015 o 19:00 hod., Bábkové divadlo Žilina

Hra inšpirovaná príbehom cyklistickej hviezdy Petra Sagana.

Trivjednom: Rovina

6. novembra o 18:00 hod., Galéria Plusmínusnula

Vernisáž výstavy, práve „tu a teraz“ bude možné dívať sa na rovinu bez odchýlky.“ Výstava potrvá do 4. decembra 2015.

NEUROCHIRURGICKÁ LIEČBA OCHORENÍ MOZGU V 21. STOROČÍ

6. novembra 2015 o 16:30 hod., Nadácia Polis, Mariánske námestie

O ochoreniach mozgu, preventívnych a liečebných operačných neurochirurgických výkonoch, najnovších objavoch v ich liečbe a prevencii, o mozgových centrách a ich lokalizácii, ale aj o eticky nakomplikovanejších rozhodnutiach budú rozprávať súčasný a bývalý prednosta chýrnej Neurochirurgickej kliniky Brno – Bohunice, profesori neurochirurgie otec a syn Vladimír Smrčka a Martin Smrčka a primár Neurochirurgického oddelenia v Žiline Peter Bačinský. Moderuje Ľuba Lesná.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM