Jozef Legéň Iné športy

Sagan triumfoval v 3. etape okolo Švajčiarska: Je hladný po víťazstvách

Slovenský cyklista Peter Sagan zaknihoval ďalší výborný úspech, keď v pondelok triumfoval v 3. etape na pretekoch Okolo Švajčiarska. Jazdec stajne Cannondale sa presadil v záverečnom špurte štvorčlennej skupinky a cieľovú pásku preťal v čase 4:46:27 hodín.

Ilustračný obrázok k článku Sagan triumfoval v 3. etape okolo Švajčiarska: Je hladný po víťazstvách
Zdroj: TASR

„Som nesmierne rád, že sa mi podarilo vyhrať, pretože to bola náročná etapa. Takmer polovicu z nej pršalo, čiže cesty boli mokré a hlavne pri záverečnom zjazde aj nepríjemné. Pokúšal som sa aj o úniky, asi štyrikrát som išiel, ale zišli ma. Asi po 65 kilometri sa utrhlo dvadsať jazdcov, ale nebol som tam. Vrchári na celkové poradie však všetko držali nakrátko a pred záverečným kopcom Haslibergom som už bol v hlavnej skupine. Vravel som si, že vyskúšam ten kopec ako mi to pôjde. Ak by nie, tak vycúvam. Išlo sa mi však dobre a v závere etapy sme sa dokonca utrhli štyria – ja, Kreuziger, Da Costa a Frank. Vedel som, že už niet čo riešiť, len sa posledné metre plne sústrediť a etapu vyhrať. Podarilo sa, takže mám radosť! Cítim sa dobre, teraz prídu rovinatejšie etapy, balík bude zväčša pokope, ale určite chcem ešte uspieť,“ sprostredkoval slová Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel. Sagan tak dosiahol jubilejné 50. víťazstvo na pretekoch UCI v kariére.
Pre dvadsaťtriročného Sagana to je už siedme etapové víťazstvo na švajčiarskych cestách. V uplynulých dvoch ročníkoch podujatia v krajine helvétskeho kríža navyše získal aj dresy pre najlepšieho špurtéra.

Druhú priečku v pondelok obsadil portugalský pretekár Rui Costa a tretí skončil Čech Roman Kreuziger. Druhý slovenský zástupca v pelotóne Peter Velits skončil so stratou 1:47 min 24. mieste.
Na čelo priebežného poradia sa dostal domáci pretekár Mathias Frank s 23-sekundovým náskokom pred Kreuzigerom, tretí je Costa (+35 s). Peter Velits figuruje na 24. mieste (+4:50 min), Sagan je o dvadsať priečok nižšie (+10:55).

Video triumfujúceho Sagana si môžete pozrieť tu!.

Výsledky 3. etapy (Montreux – Meiringen, 204,9 km):

1. Peter SAGAN (SR/Cannondale) 4:46:27 h, 2. Rui Costa (Por./Movistar), 3. Roman Kreuziger (ČR/Saxo-Tinkoff), 4. Mathias Frank (Švaj./BMC) všetci rovnaký čas, 5. Bauke Mollema (Hol./Blanco Pro Cycling) +39 s, 6. Giovanni Visconti (Tal./Movistar) +46, 7. Daniel Martin (Ír./Garmin-Sharp), 8. Thibaut Pinot (Fr./FDJ), 9. Tanel Kangert (Est./Astana), 10. Jean-Christophe Peraud (Fr./AG2R La Mondiale) všetci rovnaký čas, … 24. Peter VELITS (SR/Omega Pharma-QuickStep) +1:47

Celkové poradie:

1. Frank 7:39:38 h, 2. Kreuziger +23 s, 3. Costa +35, 4. Visconti +53, 5. Pinot +57, 6. Mollema +1:08, 7. Martin +1:23, 8. Kangert +1:26, 9. Peraud +1:28, 10. Tejay van Garderen (USA/BMC)+1:39, … 24. VELITS +4:50, 44. SAGAN +10:55

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM