Jozef Legéň Samospráva

Rozkopané centrum mesta: Národná ulica v Žiline prechádza kompletnou rekonštrukciou

Najfrekventovanejšia ulica v Žiline prechádza kompletnou rekonštrukciou. Momentálne je na pláne prekládka inžinierskych sieti, avšak samotná rekonštrukcia je naplánovaná až na koniec Mája.

Ilustračný obrázok k článku Rozkopané centrum mesta: Národná ulica v Žiline prechádza kompletnou rekonštrukciou
Foto: Jozef Legéň / Zdroj: Dnes24.sk

Problém rozbitej dlažby na Národnej ulici je známy už niekoľko rokov, ale nikto z kompetentných tomu dlho nevenoval pozornosť. Súčasné vedenie mesta na čele s primátorom Igorom Chomom robí všetko pre to, aby bola Národná ulica opäť reprezentatívnou „bránou“ do historického centra Žiliny.

Preto Mesto Žilina vyzvalo všetkých prevádzkovateľov sietí, aby zrekonštruovali svoje siete do začiatku rekonštrukcie Národnej ulice tak, aby v ďalších rokoch nebolo nutné zasahovať do novo zrekonštruovanej ulice. V súčasnosti rekonštruuje svoje siete Žilinská teplárenská, a.s. a rekonštrukčné práce by na základe požiadavky Mesta mali byť dokončené do konca apríla. Celková rekonštrukcia pešej zóny je naplánovaná na začiatok mája.

Mesto Žilina vyhlásilo zbierku , do ktorej sa môže zapojiť každý občan. Každý darca ktorý prispeje do 31. augusta 2013, kedy zbierka končí, bude zaznamenaný na pamätnej tabuli, ktorá bude osadená na zrekonštruovanej Národnej ulici.

Rekonštrukcia Národnej ulice v Žiline
6
Galéria
Foto: Jozef Legéň / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM