Michal Demjanovič Správy

Rosenfeldov palác otvorený pre verejnosť: Zaujímavé prehliadky a omnoho viac...

Rosenfeldov palác sa v pondelok dočkal slávnostného otvorenia. Mesto dnes informovalo, že zrekonštruovaný palác si môžte prísť pozrieť každý pracovný deň, od pondelka do piatku.

Ilustračný obrázok k článku Rosenfeldov palác otvorený pre verejnosť: Zaujímavé prehliadky a omnoho viac...
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Žilina je vlastníkom kultúrnej pamiatky Rosenfeldov palác, významného skvostu secesnej architektúry, ktorý bol ešte donedávna nevyužívaný a takmer v havarijnom stave. Mestu v súčasnosti chýbajú adekvátne priestory pre rôzne expozície, kultúrno-osvetovú činnosť a oficiálne podujatia. Charakter, veľkosť, význam i poloha pamiatky v centre ju určujú pre bohaté spoločenské, informačné a reprezentačné účely. V budúcnosti má potenciál i pre zriadenie mestského múzea.

Rosenfeldov palác sa v pondelok dočkal slávnostného otvorenia. Mesto dnes informovalo, že zrekonštruovaný Rosenfeldov palác si môžte prísť pozrieť každý pracovný deň, od pondelka do piatku, v časoch:

09:30– 10:30 15:30–16:30 16:30–17:30

Prehliadky budú trvať približne 60 minút, maximálny počet návštevníkov je 25 osôb. Na prehliadku je možné sa prihlásiť prostredníctvom emailu na info@tikzilina.eu alebo na telefónnom čísle +421 (0)907 845 567.

Zámerom mesta Žilina bolo zachrániť a komplexne revitalizovať celú kultúrnu pamiatku, prezentovať jej pamiatkové hodnoty a sprístupniť ju verejnosti ako reprezentatívne multifunkčné kultúrne a spoločenské centrum, ktoré bude slúžiť na umelecké a remeselné expozície, hudobné produkcie a koncerty, osvetovú činnosť i informačné centrum. „Pôjde o výstavné siene pre dočasné expozície, hudobné produkcie, prijatia oficiálnych návštev, umelcov, rodákov, oceňovaných občanov, literárne večery." informoval hovorca mesta Žilina, Pavol Čorba.

Palác je zaujímavou zastávkou aj pre turistov a milovníkov histórie, k dispozícii sú prehliadky budovy a jej histórie, ktoré sú okrem plánovaných kultúrnych akcií významnou súčasťou jej života a ponukou v rámci kultúrno-poznávacieho turizmu regiónu. Spolu so svojim blízkym okolím ponúka Žilina komplexnú ponuku a úplný balík služieb pre turistov. Poloha paláca blízo centrálneho námestia ho predurčuje za významný turistický cieľ. Je tiež súčasťou tzv. Veľkého okruhu Historická Žilina, ktoré v rámci kultúrno-poznávacích okruhov “prehliadky významných objektov mesta Žilina” pripravila a ponúka návštevníkom i obyvateľom TIK Žilina. V budúcnosti bude zaradený i do existujúceho okruhu “Židovská Žilina",” dodal hovorca.

Čítajte tiež:

Rosenfeldov palác slávnostne otvorený: Skoro ako nový, FOTO

Ohlasy osobností na Rosenfeldov palác: Stáva sa kultúrnym centrom pre Žilinčanov

Otvorenie Rosenfeldovho paláca
4
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk/Mesto Žilina
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM