Samospráva

Rodičia môžu mať online prehľad o činnosti v materských školách

Mesto Žilina, v spolupráci s vedením materských škôl, spúšťa webové stránky niektorých materských škôl, ktoré má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Mesto tak vychádza v ústrety rodičom, aby získali aktuálne informácie o dianí v materskej škole, ktorú navštevuje ich dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia môžu mať online prehľad o činnosti v materských školách
Zdroj: Dnes24.sk

Oznamy, podujatia a rady

Na stránkach materských škôl, ktorých vedenie má záujem informovať rodičov on-line, nájdete nielen aktuality, oznamy (napr. prázdniny, prerušenie prevádzky materskej školy), pozvánky (na rodičovské združenia), podujatia a kalendár akcií materskej školy, ale aj jej históriu, ciele, poslanie a zámery, a tiež kontakty na kolektív materskej školy, činnosť Rady materskej školy alebo zoznamy žiakov.

Dôležité sú určite i praktické informácie, ako napr. výbava škôlkara – potreby pre dieťa, poplatky alebo jedálny lístok školskej jedálne, či rôzne tlačivá: pre zápis dieťaťa, na prerušenie alebo ukončenie dochádzky, splnomocnenie na preberanie detí z MŠ, prípadne na poukázanie na 2% z dane.

Zverejnené faktúry, zmluvy a objednávky

Ďalšími zaujímavými informáciami, ktoré môžu presvedčiť rodiča, či je uvedená materská škola tá pravá pre ich dieťa, môžu byť informácie o ponuke aktivít pre deti, ich denný poriadok alebo krúžková činnosť detí, či fotogalérie. Materské školy zverejňujú aj spoluprácu materskej školy, sponzorské dary a v neposlednom rade hospodárenie školy – zmluvy, faktúry a objednávky. Rodičia nájdu na stránkach rôzne odkazy pre deti na: „omaľovánky“, labyrinty, riekanky, on-line hry, hry na mobil, rozprávky a pracovné listy pre predškolákov.

„Aj týmto spôsobom sa snažíme znížiť finančné výdavky našich materských škôl, aby nemuseli platiť za doménu a webhosting ich internetových stránok. Zároveň je potešujúce, že rodičia budú mať poruke všetky potrebné informácie o dianí v materskej škole, ktorú navštevuje ich dieťa,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Stránky na niektoré žilinské materské školy: • www.mszastranie.leafnet.skwww.msbudatin.zilina.skwww.msdedinska.zilina.sk • www.msstosky.zilina.sk

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina je v súčasnosti 20 samostatných materských škôl a 6 materských škôl spojených so základnými školami, ktoré navštevuje 2 289 detí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM