Igor Petrík Správy

Riaditeľ Považského múzea prišiel o flek: Odvolali ho z funkcie!

Prišiel o svoj flek! Ladislav Cimeráka odvolali z funkcie riaditeľa Považského múzea v Žiline. Stalo sa tak na zasadnutí župného zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ Považského múzea prišiel o flek: Odvolali ho z funkcie!
Zdroj: TASR

Zastupiteľstvo Žilinského samosprávneho kraja na zasadnutí v pondelok odvolalo z funkcie riaditeľa Považského múzea v Žiline Ladislava Cimeráka v súvislosti s viacerými pochybeniami pri rekonštrukcii Radenovho domu v Čičmanoch, ktorý už v piatok 1. mája opätovne sprístupnia verejnosti.

„Kontroly potvrdili, že dochádzalo k nedostatočnému plneniu povinností správcu pri nakladaní a hospodárení so zvereným majetkom a v tejto súvislosti aj k porušeniu stavebného zákona. Takéto niečo nemôžeme tolerovať, lebo nám záleží, aby naše inštitúcie postupovali v zmysle platnej legislatívy,“ zdôvodnil svoj návrh predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

Toto opatrenie bolo podľa neho nevyhnutnosťou, aby nedochádzalo k porušovaniu jasne daných pravidiel. „Ak správca majetku neohlási rekonštrukčné práce na národnej kultúrnej pamiatke pamiatkovému ani stavebnému úradu, sú to pochybenia. Nehovoriac o tom, že neboli vykonané práce v súvislosti s uplatňovaním si záruky na strechu, ktorú sme rekonštruovali iba nedávno,“ skonštatoval Blanár.

„Nebolo to jednoduché rozhodnutie, ale nešili sme ho žiadnou horúcou ihlou. V našej zriaďovateľskej pôsobnosti sú takmer dve stovky rôznych inštitúcií. Každý riaditeľ je zodpovedný za spravovanie majetku. Ak niekto opakovane poruší svoje povinnosti napriek viacerým upozorneniam, neostáva nám nič iné,“ dodal podpredseda Žilinského samosprávneho kraja Jozef Štrba.

Riaditeľ múzea Ladislav Cimerák sa nevyjadril k svojmu odvolaniu z funkcie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM