Jozef Legéň Správy

Nová Národná ulica stále v nedohľadne: Zhotoviteľ prisľúbil nový termín ukončenia prác

Rekonštrukcia Národnej ulice v Žiline, ktorá začala v apríli tohto roka obnovou inžinierskych sietí a vyžiada si investíciu 632 000 eur bez DPH. Rekonštrukcia mala byť ukončená už v júli, avšak práce sa poriadne omeškali.

Ilustračný obrázok k článku Nová Národná ulica stále v nedohľadne: Zhotoviteľ prisľúbil nový termín ukončenia prác
Zdroj: TASR

Na Národnej ulici je podľa neho položených zhruba 1400 metrov štvorcových (m2) dlažby a treba položiť ešte 2800 m2. Prísľub zo strany zhotoviteľa je taký, že do 15. septembra by mala byť Národná ulica ukončená so všetkým, čo k tomu patrí. „Pre mňa je teraz dôležité, aby to bolo urobené poriadne a kvalitne. Z môjho pohľadu nie je tak podstatné, či to bude o týždeň skôr alebo neskôr. Trvám na tom, že práce musia byť urobené v požadovanej kvalite a v dohodnutej cene,“ povedal žilinský primátor Igor Choma.

Mená darcov

Pripomenul, že v strede Národnej ulice bude objekt s menami darcov, ktorí prispeli na jej rekonštrukciu. „Do 31. augusta je termín, kedy ešte môžu prípadní darcovia prispievať. Potom uzavrieme zoznam a poskytneme zhotoviteľovi mená fyzických a názvy právnických osôb,“ podotkol Choma.

Úprava podchodu

Doplnil, že v súvislosti s rekonštrukciou Národnej ulice pristúpilo mesto k úprave podchodu na železničnú stanicu. „To už je v našej réžii. Urobili sme verejné obstarávanie na likvidáciu pohyblivého schodiska, ktoré sa nepohybovalo 20 rokov a už je zlikvidované. V tomto čase sa dorábajú schody, aby sme nijakým spôsobom nebrzdili zhotoviteľa dlažby pri dokončení rekonštrukcie,“ dodal žilinský primátor.

Rekonštrukcia zahŕňa okrem dlažby aj osvetlenie, lavičky, odpadkové koše a iné doplnky pešej zóny. „Verím, že vynovená Národná ulica bude opäť ukážkovou vstupnou bránou do historického centra, za ktorú sa nebudeme musieť hanbiť,“ uzatvoril Choma.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM