Zuzana Gadušová Samospráva

Radosť na najmladšom žilinskom sídlisku: Vodičom pribudli parkovacie miesta

Dobré správy pre obyvateľov. Novopostavené parkovacie miesta a stojiská pre kontajnery na sídlisku Hájik v Žiline už slúžia verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Radosť na najmladšom žilinskom sídlisku: Vodičom pribudli parkovacie miesta
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Žilina v piatok oficiálne odovzdalo do užívania sedemdesiat novopostavených parkovacích miest a 33 stojísk pre kontajnery na sídlisku Hájik. „K dnešnému dňu bolo na najmladšom žilinskom sídlisku vyznačených 1283 parkovacích boxov, čo zvýši kapacitu parkovania minimálne o 5 – 10%,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Dobrá správa je tá, že po tom, ako sa primátorovi podarilo výrazne znížiť dlh mesta, môže ísť Žilina do investičných projektov aj v oblasti zlepšenia parkovania. „Po minuloročných rozhovoroch s verejnosťou na tému problematického parkovania na žilinských sídliskách sme dnes splnili náš záväzok voči občanom a odovzdávame „Hájičanom“ nové parkovacie miesta. Mesto financuje výstavbu parkovísk z vlastného rozpočtu a postavené môžu byť len na mestských pozemkoch, tých má však Mesto nedostatok. Neustále pracujem na koncepcii statickej dopravy, pretože táto otázka je stále aktuálna,“ konštatuje primátor mesta Žilina Igor Choma.

Na ostatných sídliskách sa plánuje tiež dokončiť parkovanie, no nepriaznivé počasie posunulo tento zámer o mesiac neskôr. Termín dokončenia sa presunul na október.

Foto: hovorca mesta Žilina P. Čorba

Nové parkovanie a stojiská na Hájiku.
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM