Michal Demjanovič Hokej

Prvý zápas Vlkov v extralige: Začiatok sezóny komplikujú mužstvu zranenia

Hokejistov Žiliny čaká prvý zápas v novej sezóne. Zverenci Milana Jančušku sa predstavia na domácom ľade proti Liptovskému Mikulášu.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas Vlkov v extralige: Začiatok sezóny komplikujú mužstvu zranenia
Zdroj: TASR

Minulý rok sa naše mužstvo umiestnilo na 7. mieste, keď po troch rokoch postúpilo do play off. Do tejto sezóny vstupuje mužstvo s ambíciou postúpiť medzi štyroch najlepších. Tomu zodpovedali aj pohyby v mužstve medzi sezónami. Odišlo viacero hráčov, no tých nahradili iný kvalitný hráči na čele s Marcelom Holovičom s Petrom Húževkom.

Potreba Žiliny doplniť mužstvo

Káder Žiliny pred novou sezónou ešte uzavretý nie je. „Najmä vzhľadom na zranenie Štěpána Novotného ešte nemáme káder definitívne uzavretý. Verím však, že zloženie formácií, s ktorými pôjdeme do ligy, bude dostatočne kvalitné. Rokujeme ešte s tromi hráčmi, uvidíme ako to dopadne," povedal pre hokejportal.sk tréner MsHK Žiliny Milan Jančuška.

V aktuálnom kádri figuruje 26 hráčov. Ako sa uvádza na stránke klubu tak momentálne je k dispozícii 14 útočníkov, 10 obrancov a dvaja brankári.

Liptovský Mikuláš dolaďuje detaily

S pokorou, ale aj so zdravým sebavedomím vstupujú do novej sezóny hokejisti Liptovského Mikuláša, ktorí určite nechcú byť v najvyššej slovenskej súťaži tým posledným kolesom. Pred prvým súťažným zápasom dolaďuje vedenie klubu posledné dataily. „Káder máme na 95% pripravený. Doťahujeme posledné detaily. Verím tomu, že tréneri budú mať šťastnú ruku v prvom zápase, a že po zápase budeme všetci spokojní,“ povedal pred zápasom Ivan Droppa, predseda predstavenstva MHK 32 Liptovský Mikuláš.

Káder MsHK Žilina pred sezónou 2016/2017

Brankári: Tomáš Tomek, Maroš Mikoláš

Obrancovia: Daniel Brejčák, Tomáš Slovák, Nikita Čerenok (Rusko), Miroslav Macejko, Jakub Drábek, Jakub Emil Mendrej, Lukáš Kříž, Tomáš Prokop, Michal Gutwald (všetci Česko), Maks Selan (Slovinsko)

Útočníci: Rastislav Konečný, Peter Húževka, Marcel Holovič, Václav Stupka, Lukáš Handlovský, Filip Ondruš, Patrik Rogoň, Emil Švec (Česko), Matúš Matis, Tomáš Sýkora, Dominik Rehák, Ondrej Gmitter, Michal Švihálek, Štěpán Novotný (obaja Česko).

Zdroj: http://mshkzilina.tipsportextraliga.sk

Čítajte tiež:

Prehľad pre fanúšikov žilinského hokeja: ROZPIS zápasov v základnej časti

Nová hokejová sezóna klope na dvere: 3 dôvody, prečo v nej môžu byť Žilinčania úspešní

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM