Marcel Mojžiš Krimi

Prvé slová Jána Slotu po prepustení: Myslím, že nie som opitý!

Aj po tom, čo to zabalil v politike, na seba strháva poriadnu pozornosť! Bývalý primátor Žiliny a exšéf národniarov Ján Slota skončil za mrežami. Po tom, čo ho prepustili sa strachoval o Rómov...

Ilustračný obrázok k článku Prvé slová Jána Slotu po prepustení: Myslím, že nie som opitý!
Zdroj: TASR

Slotu z cely predbežného zadržania v Čadci pustili dvadsať minút po polnoci, píše portál Sme.sk. Vo štvrtok popoludní zadržala expredsedu SNS polícia pre podozrenie zo šoférovania pod vplyvom alkoholu a nezastavenie na pokyn policajtov.

Slotu prepustili, pretože podľa slov jeho advokáta Pavla Kuricu nebol dôvod na väzbu. Policajti nemohli začať ani superrýchle konanie, pretože Slota vraj odmietol vypovedať, čo je jednou z podmienkou na začatie konania.

Slota tvrdil, že nie je opitý

Okolo polnoci prišla do Čadce aj Slotova manželka Ľubica. „Myslím, že je to omyl,“ odpovedal Slota pri odchode z polície na otázku, či šoféroval opitý. „Myslím, že nie som opitý. Vizuálne môžete posúdiť, či som, alebo nie som,“ dodal.

Zároveň odpovedal aj na otázku, prečo ho polícia zadržala: „Dúfam, že som nezabil tristotisíc cigánov.“ Nasadol do auta a odišiel. Advokát Kuric pôvodne povedal, že Slota nevypovedal. Na priamu otázku Sme, či vypovedal na polícii, povedal, že určite áno.

Fúkať odmietol

Bývalého člena SNS policajti po zadržaní predviedli do Čadce na obvodné oddelenie. Odmietol sa podrobiť dychovej skúške. Následne mu policajti ponúkli krvnú skúšku, ktorú odmietol, preto sa naňho bude hľadieť podľa najprísnejšieho paragrafu, to znamená, ako keby spáchal trestný čin v stave ťažkej opitosti.

Slotovi hrozí aj priestupok za nerešpektovanie výzvy policajta. Policajný prezident Tibor Gašpar upozornil, že Slota nebude nijako zvýhodnený: „Prípad posudzujeme úplne rovnako ako voči každému inému občanovi,“ cituje ho Sme.sk. Prečítajte si aj ďalšie podrobnosti o prípade!

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM