Soňa Vanovčanová Krimi

Prípad pobodaného muža (25) v Žiline: Prokurátor o dôvodoch vyšetrovacej väzby

Počas veľkonočných sviatkov došlo podľa policajnej správy v Dolnom Hričove k pokusu o vraždu. Sudca akceptoval návrh prokurátora, obvinená je už vo vyšetrovacej väzbe.

Ilustračný obrázok k článku Prípad pobodaného muža (25) v Žiline: Prokurátor o dôvodoch vyšetrovacej väzby
7
Galéria
Zdroj: TASR

Sudca Okresného súdu (OS) Žilina pre prípravné konanie akceptoval v piatok návrh prokurátora na vzatie do väzby 28-ročnej Veroniky D., ktorá je obvinená z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.

Veronika D. mala na Veľkonočnú nedeľu (1.4.) v Dolnom Hričove (okres Žilina) bodnúť po hádke 25-ročného muža dvakrát do krku a raz do ramena.

„Dôvodom väzby je obava, že obvinená bude utekať, ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti. Obvinená si ponechala lehotu na podanie sťažnosti. Počas výsluchu na OS Žilina podrobne popísala svoju trestnú činnosť. K podrobnostiam sa však nie je možné vyjadrovať, vzhľadom na súčasné štádium trestného stíhania,“ uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Žilina Milan Cisarik.

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Aurel Gonščák v stredu (4. 4.) na tlačovej konferencii informoval, že na Veľkonočnú nedeľu (1.4.) večer priviezlo 25-ročného muža pred budovu urgentného príjmu žilinskej fakultnej nemocnice vozidlo Opel Vectra striebornej farby.
„Stav mladého muža si vyžadoval okamžite chirurgický zákrok a bol uvedený do umelého spánku. Jeho stav si ešte v ten večer vyžiadal prevoz do Univerzitnej nemocnice v Martine. Podľa vyjadrenia lekárov si muž zranenia nespôsobil sám. Do nemocnice boli okamžite vyslaní pracovníci kriminálnej polície a ešte v nedeľu večer sme stotožnili Opel Vectra a zistili jeho posádku,“ povedal krajský policajný riaditeľ.

Podľa vyšetrovateľky odboru kriminálnej polície KR PZ v Žiline Hany Kubalovej mala obvinená žena dom v Dolnom Hričove v prenájme.
„Napadnutý muž tam s ňou sem-tam prebýval ako kamarát. Došlo medzi nimi k hádke. Môžem povedať, že obaja boli pod vplyvom psychotropných látok a skončilo to tým, že ona zaútočila na neho a spôsobila mu tri bodné poranenia. Zraneného muža priviezol do nemocnice spolu s obvinenou Veronikou ďalší mladý muž, ktorý prebýval v dome,“ uviedla Kubalová.

V prípade uznania viny hrozí Veronike D. trest odňatia slobody 15 až 20 rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM